Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Нова стратегія Мінспорту: розвиток інфраструктури і успіх на Олімпіаді

Середа, 25 грудня 2019, 01:14
Нова стратегія Мінспорту: розвиток інфраструктури і успіх на Олімпіаді

Стратегія розвитку спорту і фізичної активності України до 2032 року передбачає серйозний розвиток спортивної інфраструктури, значне збільшення фінансування, а також входження в топ-20 кращих країн на літніх Олімпійських іграх в Парижі в 2024 році.

Джерело: "Інтерфакс-Україна" з посиланням на виступ перед журналістами заступника міністра культури, молоді та спорту Володимира Шуміліна

Пряма мова: "Цю стратегію ми розробляємо спільно з представниками спортивної індустрії та експертами суміжних галузей. Ми вже презентували її на комітеті Верховної Ради й отримали підтримку. Зараз наша стратегія розміщена на офіційних ресурсах міністерства, і кожен може надіслати свої пропозиції. Ми хочемо, щоб ставлення до спорту, здоров'я та досягнень кардинально змінилося, а наша країна стала прикладом і входила в топ-20 кращих спортивних країн".

Деталі: Шумілін зазначив, що до 2024 року в Україні планується мати Міжнародний олімпійський центр в Конча-Заспі, "Місто спорту", 2 арени і 5 спеціальних спортивних об'єктів світового рівня, 100 мультифункціональних стадіонів, 24 мультиспортивних центри і 24 спортивних парки в кожній області України.

Фінансування з різних джерел сфери спорту і фізичної культури планується поетапно збільшувати кожного року. Зокрема, спорт і фізкультура мають фінансуватися з податків і відрахувань, які платять ті галузі, що шкодять фізичному і ментальному здоров'ю українців. Професійні ж клуби повинні бути повноцінними суб'єктами економічної діяльності і сплачувати податки.

Також в планах збільшити кількість людей, що займаються спортом, з 6 до 14 мільйонів за період з 2020 до 2024 року.

Стратегія передбачає визначення 25 пріоритетних видів спорту з щорічним оновленням цього переліку і визначенням державного замовлення на досягнення результатів кожним видом спорту, і 100 провідних спортсменів, які отримуватимуть державну підтримку за прямими контрактами.

Також стратегія передбачає автономію спортивних федерацій і досягнення ними повної самодостатності з 2021 року, реалізацію програми "гроші ходять за спортивної послугою" в регіонах, участь у глобальній програмі боротьби з допінгом, 100% прозоре фінансування спорту вищих досягнень на публічній IT-платформі, впровадження електронної системи шляху спортсменів від їх першого тренера.

У стратегії також є завдання, щоб Україна на літніх Олімпійських іграх в Парижі у 2024 році увійшла в топ-20 кращих країн, була представлена ​​мінімум однією командою в ігрових видах спорту, а вартість медалі досягала середньоєвропейського рівня.

Згідно зі стратегією, до 2032 року всі суб'єкти і об'єкти спорту і фізичної активності повинні бути об'єднані в єдину "екосистему спорту". До 2022 року 100% об'єктів спортивної інфраструктури, клуби та федерації повинні бути оцифровані і отримати державне фінансування на підставі аналізу даних. В Україні повинні бути знижені до мінімуму випадки участі в договірних матчах і використання допінгу, а всі правові спори повинні вирішуватися Спортивним арбітражним судом при Національному олімпійському комітеті.

До 2032 року індустрія спорту повинна складати 3% ВПП України, а бюджети клубів, федерацій та спортсменів наполовину складатися з спонсорських і меценатських коштів.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування