Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Компанія, що перевозила до Криму "зелених чоловічків", 4 роки порушувала санкції ЄС – ЗМІ

Вівторок, 3 грудня 2019, 07:44

Компанії групи "Анрусстранс", які перевозили російських військових без розпізнавальних знаків під час анексії Криму і досі працюють на Керченській переправі, майже 4 роки порушували санкції Євросоюзу.

Джерело: спільне розслідування "Настоящего времени" й антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер" за назвою "Кримський архів".

Деталі: Компанії, які порушують санкції, входять у велику транспортну групу "Анрусстранс", яку контролюють колишній заступник міністра шляхів сполучення Росії Олександр Анненков та його сім'я.

Компанія "ТІС-Крим", яка перевозила так званих "зелених чоловічків" до Криму, зареєструвалася в російському реєстрі в 2015 році. Її засновником була київська фірма "Техінвестсервіс", яка через кілька кіпрських компаній належить Анненкову. У 2017 році серед засновників з'явилася кіпрська компанія Avimalink Enterprises LTD, яку теж контролює Анненков.

Брюссель після анексії Криму Росією в 2014 році заборонив європейським компаніям інвестувати в транспортну сферу півострова.

У грудні 2018 року Анненков повністю вивів іноземні компанії із засновників і переписав "ТІС-Крим" на себе.

Те ж саме він зробив зі "Севастопольським морським банком" і декількома компаніями, які займалися зберіганням і продажем нафтогазових продуктів.

Через кіпрські компанії Анненкову досі належать пороми, які ходять через Керченську протоку.

 

Санкції ЄС безпосередньо забороняють європейським компаніям інвестувати або розвивати ці сектори економіки в анексованому Криму.

"Настоящее время" звернулося по коментар до Анненкова і до групи компаній "Анрусстранс", але запит залишився без відповіді. Після того, як редакція звернулася до компанії, інформація про "ТІС-Крим" зникла з офіційного сайту групи.

Влада Кіпру та ЄС по суті на запит НВ про можливе порушення санкцій не відповіли.

За півтора року розслідування телеканал "Настоящее время" й антикорупційний проєкт "Муніципальний сканер" виявили понад сотню європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму.

Передісторія:

  • Росія анексувала український півострів Крим у лютому-березні 2014 року, прикрившись незаконним "референдумом", проведеним у присутності озброєних людей у ​​військовій формі.
  • Міжнародні організації визнали анексію Криму незаконною й засудили дії Росії, країни Заходу ввели проти неї економічні санкції за це.
  • Кремль заперечує анексію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Спочатку РФ заперечувала наявність своїх військових, але потім визнала "зелених чоловічків" своїми людьми.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:22
Атеш: Одне з відділень 44 армійського корпусу ЗС РФ відмовилося атакувати Харківщину
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
Усі новини...
Реклама: