Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посадовці ОДА привласнили мільйони, і вони пішли в окупований Луганськ – СБУ

Понеділок, 9 грудня 2019, 16:49
Посадовці ОДА привласнили мільйони, і вони пішли в окупований Луганськ – СБУ

Посадовці Луганської обласної держадміністрації та керівники будівельної компанії привласнили мільйони гривень, виділених державою на розвиток соціальної інфраструктури в районі Операції об’єднаних сил. 

Джерело: Служба безпеки України

Дослівно: "У ході проведення робіт зі спорудження дитячого будинку сімейного типу та зони відпочинку менеджери підрядної фірми з відома чиновників облдержадміністрації незаконно заволоділи 10 мільйонами гривень бюджетних коштів.

Зловмисники у декілька разів завищили вартість будівельних матеріалів, незаконно отримані гроші вони перевели на рахунки  кількох фіктивних фірм-субпідрядників, зареєстрованих у Харкові. Відмивання грошей відбувалося через конвертаційний центр. Отриману готівку зловмисники привласнили. 

Частину виведених у "тінь" грошей комерсант перевозив до тимчасово окупованого Луганська. Там він вкладав кошти у діяльність підконтрольної будівельної компанії, яка регулярно здійснює відрахування до так званого "бюджету"  квазіреспубліки".

 

Деталі: У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 110-2 (фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж територій або державного кордону України, вчинене в особливо великих розмірах) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) ККУ правоохоронці провели обшуки.

В офісах підрядної фірми у Києві, у двох приміщеннях конвертаційного центру та за місцями проживання фігурантів справи вилучено бухгалтерську документацію та матеріали, які підтверджують проведення оборудки.

 

Також виявлено докази проведення господарської діяльності на тимчасово окупованій території Луганщини та понад 2,6 мільйона гривень готівкою.

 

Триває досудове розслідування. Перевіряються інформація  щодо причетності зловмисників до інших правопорушень у бюджетній сфері. 

Заходи з блокування протиправної діяльності проводилися за сприяння Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБУ у взаємодії з працівниками військової прокуратури Луганського гарнізону.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...