Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Союзники підтримують дії США в Іраку – Пентагон

Вівторок, 7 січня 2020, 23:30
Союзники підтримують дії США в Іраку – Пентагон

Партнери та союзники одностайно підтримують дії США в районі Іраку та Ірану, заявив міністр оборони Марк Еспер.

Джерело: Укрінформ

Пряма мова: "Упродовж останніх кількох днів я мав багато переговорів з нашими партнерами та союзниками щодо ситуації в Іраку й регіоні, - сказав він. - Це була одностайна підтримка нашої позиції та наших дій, і я продовжую доносити їм значення, якого ми надаємо боротьбі з ІДІЛ".

Деталі: За його словами, Сполучені Штати продовжують розгортати та переміщати війська по усьому регіону Іраку та Ірану для посилення безпеки й захисту збройних сил США. 

Глава Пентагону додав, що стримування Ірану від його "поганої поведінки" та протистояння такій поведінці триває вже понад 40 років і що США "готові до будь-яких надзвичайних ситуацій щодо Ірану".

За його словами, нині м'яч знаходиться на полі Ірану, і Сполучені Штати всіляко спонукають цю країну до деескалації ситуації та відкриті для обговорення цих питань і нормальних відносин з країною. "Але якщо Іран вирішить піти іншим шляхом, ми готові з цим впоратися і відповімо рішуче".

Читайте також: Як вбивство іранського генерала може вплинути навіть на Україну

Нагадаємо: 

  • 5 січня парламент Іраку проголосував за виведення військ США з країни.
  • 3 січня під час повітряного обстрілу Сполученими Штатами автомобіля у аеропорту Багдада за наказом Дональда Трампа було вбито командувача іранських сил "Кудс" Кассема Сулеймані та командувача іракських шиїтів Абу Махді аль-Мухандіса.
  • Трамп пригрозив завдати удари по 52 іранських мішенях, якщо Тегеран здійснить атаки проти американців чи американських об'єктів. Тегеран відреагував на погрози Трампа, назвавши його "терористом в костюмі".
  • Іран заявив, що більше не буде дотримуватися жодного з положень ядерної угоди 2015 року.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування