Рахунки "Суспільного" розблокували

Середа, 3 червня 2020, 11:49
Рахунки Суспільного розблокували
Телекритика

Виконавча служба Міністерства юстиції зняла арешт із комерційних рахунків Національної суспільної телерадіокомпанії України, які були заблоковані понад три місяці через борг колишньої НТКУ перед Euronews.

Джерело: голова правління НСТУ Зураб Аласанія у коментарі "Суспільному"

Пряма мова: "Я сподіваюся, впродовж десяти днів ми закриємо борг, що дасть нам можливість знову працювати з грантовими проєктами і виплатити зарплати позаштатним працівникам".

Деталі: Як ідеться в офіційній заяві компанії, 1 червня АТ "Євроньюз" попросило виконавчу службу повернути йому документ, який зобов’язував примусово стягувати кошти з НСТУ, аби надати можливість компанії сплатити борг самостійно, а не через блокування рахунків і примусове стягнення виконавчою службою.

Наступного дня відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Мін'юсту зняв арешт із рахунків НСТУ.

За словами голови правління НСТУ, після того як у Euronews відкликали провадження, державний Укргазбанк може вільно проводити операції з коштами з бюджету НСТУ, призначеними для погашення боргу.

Суспільний мовник розпочинає погашення боргу із власного бюджету, щоб унеможливити подальше блокування рахунків компанії.

Передісторія:

  • Виконавча служба Міністерства юстиції арештувала рахунки "Суспільного", адже Мінюст відкрив виконавче провадження щодо стягнення зі суспільного мовника боргу в майже 10,6 млн євро та 73 тисяч гривень судового збору.
  • 28 лютого "Суспільне" заявило, що арешт рахунків за давні борги НТКУ перед АТ "Євроньюз" блокує його роботу.
  • Голова правління НСТУ Зураб Аласанія нагадав, що україномовну версію міжнародного каналу "Euronews" запустили у 2010 році, але 2013 року сплати за неї припинилися. У 2015 році АТ "Євроньюз" виграло суд у НТКУ, а борг перейшов у спадок "Суспільному".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News