Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Платні камери для жінок з'являться у Лук'янівському СІЗО

Четвер, 2 липня 2020, 17:04
Платні камери для жінок з'являться у Лук'янівському СІЗО

Міністерство юстиції планує відкрити у Київському слідчому ізоляторі платні камери з поліпшеними умовами для жінок.

Джерело: Twitter Дениса Малюськи, заступник міністра юстиції Олена Висоцька, яку цитує Укрінформ

Пряма мова Висоцької: "Коли ми запускали в чоловічому корпусі (Київського СІЗО — ред.) цей проєкт, був карантин, було перенаповнення слідчого ізолятора і жіночий корпус був перенаповнений, не було куди відселити ув’язнених, щоб зробити платні камери.

Зараз підуть етапи після вироків суду, засуджені будуть від'їжджати до місць вже виконання покарань, до в’язниць, ми звільнимо місце і я думаю, що нам потрібно в Київському СІЗО точно хоча б одну камеру (поліпшену – ред.) таку передбачити", - сказала Висоцька.

Деталі: Висоцька зазначила, що платну камеру почнуть облаштовувати, коли у жіночому корпусі Київського СІЗО звільниться двомісна камера.

Водночас, міністр юстиції в четвер презентував перші 2 камери у Київському СІЗО, в яких за отримані від "платних камер" кошти проведено ремонт.

В камерах замінили сантехніку, електрику, вікна, встановили нові меблі.

 
 

Передісторія:

  • У квітні стало відомо, що Міністерство юстиції в межах реформи вирішило зробити у слідчих ізоляторах платні камерипідвищеного комфорту.
  • Згодом повідомлялося, що платні камери у слідчих ізоляторах з’являться спочаткув Київському СІЗО.  Вартість розміщення у Києві залежить від терміну, за який здійснюється оплата: 2 000 грн за добу, 8 000 грн за тиждень та 12 000 грн за місяць.
  • Станом на 10 червня до проєкту долучились 10 слідчих ізоляторів.
  • Міністр юстиції Денис Малюська вже публікував фото відремонтованих безкоштовних камер, де ремонт зробили за рахунок грошей отриманих від ув’язнених, які платять за перебування в камерах підвищеного комфорту.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...