Головні новини суботи і ночі: результати "нормандського формату", відставка голови Чернігівської ОДА

Неділя, 13 вересня 2020, 08:00
Головні новини суботи і ночі: результати нормандського формату, відставка голови Чернігівської ОДА

В Україні та РФ різні висновки щодо результатів зустрічі у "нормандському форматі", голова Чернігівської ОДА йде з посади, бо не впливає на формування списку кандидатів до облради – новини, які були актуальні 12 вересня. 

Про результати "нормандського формату" 

Представники України та Росії розійшлися у своїх висновках щодо результатів переговорів зустріч радників у нормандському форматі, яка у п’ятницю відбулася в Берліні.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що зустріч лідерів у нормандському форматі плануватиметься, але до того має відбутися ще одна зустріч радників.

За словами керівника Офісу президента Андрія Єрмака, під час переговорів на рівні радників у нормандському форматі 11 вересня було домовлено, що до кінця вересня представники Міжнародного комітету Червоного Хреста отримають безперешкодний доступ на територію ОРДЛО.

Про відставку голови Чернігівської ОДА

Голова Чернігівської ОДА Андрій Прокопенко подав заяву про відставку.

"Основна причина – це те, що я фактично позбавлений впливу на кадрову політику та формування складу кандидатів до обласної ради. Голова ОДА без своїх депутатів в обласній раді – це слабкий голова ОДА, який не зможе реалізовувати стратегію розвитку регіону. А без цього моя робота не має сенсу", – написав він. 

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини 

За минулу добу, 11 вересня, в Україні від коронавірусу померли 72 особи (найбільша кількість смертей за день з початку епідемії), зафіксували 3103 нових випадки зараження.

На вході на горище будинку, де мешкає журналіст Михайло Ткач невідомі зірвали пломби, які встановила поліція. Згодом адвокат журналіста повідомив, що експерт візуально оглянула місце події і "на око" визначилася, що слідів вона ніяких не бачить.

Союз архітекторів Росії вирішив зібрати банк ідей з експлуатації мавзолею на Червоній площі в Москві на випадок, якщо тіло Володимира Леніна буде поховано.

Контррозвідка СБУ викрила агента ФСБ, що готував вчинення диверсії на території України, а також планував вбивства українських військових.

Понад 10 тисяч людей взяли участь у Жіночому марші проти в.о. президента Білорусі Олександра Лукашенка в Мінську, затримано не менше 30 осіб.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування