Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Голос" написав запит до Зеленського: вимагає відкликати Фокіна з ТКГ

Вівторок, 29 вересня 2020, 14:55
Голос написав запит до Зеленського: вимагає відкликати Фокіна з ТКГ
Фото uain.press

Народний депутат від фракції "Голос" Соломія Бобровська підготувала депутатський запит до президента Володимира Зеленського з вимогою відкликати першого заступника глави української делегації Тристоронньої контактної групи Вітольда Фокіна.

Джерело: пост Бобровської у Facebook  

Пряма мова: "Обіцяла депутатський запит щодо відкликання Фокіна В.П. з української делегації ТКГ. Окрім ОПЗЖ, ВСІ представники депутатських груп та фракцій поставили свої підписи.

Сьогодні п.Фокін має прийти ще й на комітет з питань державного будівництва. Співчуваю йому, всі на високих настроях готують свої питання".

Деталі: За словами Бобровської, заяви Фокіна про проведення виборів на окупованих територіях, про особливий статус Донбасу та про припинення війни на сході "не тільки паплюжать наш авторитет на міжнародній арені, але й демонструють Путіну "зелене" світло для реалізації його кривавих планів на наших територіях".

“Фокін - на вихід”(2) Збираю підписи під депутатським запитом до Президента про виведення Фокіна зі складу...

Опубліковано Соломія Бобровська Вівторок, 29 вересня 2020 р.

Нардеп висловила сподівання, що "більшість народних депутатів про війну ще не забули" і підтримають її запит до Зеленського.

Фокін наразі є першим заступником голови української делегації в ТКГ із врегулювання ситуації на Донбасі.

Що було раніше: Народні депутати "Голосу" заявили, що підготували звернення до президента Володимира Зеленського з проханням звільнити Фокіна.

Передісторія:

  • Раніше Фокін заявляв, що без оголошення "загальної амністії" складно буде розраховувати на встановлення повноцінного миру на Донбасі, проте це не означає прощення для тих, хто вбивав і здійснював насильство.
  • Також Фокін вважає, що на непідконтрольній території Донбасу можна сформувати міжнародний тимчасовий уряд ООН для проведення там місцевих виборів.
  • Заяви Фокіна щодо амністії і особливого статусу критикували в Кабміні і Офісі президента
  • 18 серпня президент Володимир Зеленський увів до складу делегації України для участі в Тристоронній контактній групі з мирного врегулювання ситуації на Донбасі прем'єр-міністра України в 1990-1992 роках Вітольда Фокіна.
  • Пізніше його онука Марія Фокіна заявила, що познайомила дідуся із керівником Офісу президента Андрієм Єрмаком та причетна до рішення свого родича увійти до складу Тристоронньої контактної групи у Мінську. 

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...