Головні новини п’ятниці і ночі: варіанти дат локдауну, різкий стрибок хворих на COVID

Субота, 28 листопада 2020, 07:00

Стало відомо, які варіанти повного локдауну розглядає влада, АМКУ оштрафував матір нардепа за придбання вертолітного майданчика Януковича без дозволу — актуальні новини 27 листопада.

Про варіанти дат локдауну

Рішення про запровадження повного локдауну в Україні ще не ухвалено, обговорюється кілька варіантів дат.

В Офісі президента заявляють, що перші результати карантину вихідного дня, впровадженого 13 листопада, будуть помітні за тиждень – тоді й стане зрозуміло, чи потрібен Україні повний локдаун.

Водночас міністр охорони здоров'я Максим Степанов не вбачає зараз підстав для запровадження жорсткого карантину, але його непокоїть, що новорічні свята можуть спричинити сплеск епідемії COVID-19.

Про різкий стрибок захворювань

За добу 26 листопада в Україні зафіксували 16 218 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізували також рекордну кількість хворих – 2 069 осіб, померли 192 пацієнти, одужали 8 843 особи.

Про телеграм-канал Української правди

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що щодо ситуації на Донбасі готується рішення Ради національної безпеки і оборони.

У Верховній Раді зареєстрували президентський законопроєкт щодо відновлення відповідальності за декларування недостовірної інформації.

Президент Володимир Зеленський призначив Сергія Гриневецького головою Одеської ОДА. Також Зеленський призначив головою Харківської ОДА Айну Тимчук. 

У 2019 році перші посвідки на проживання в країнах-членах ЄС отримали 757 000 українців, що робить їх найбільшою групою серед усіх одержувачів.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування