Головні новини понеділка і ночі: імпічмент Трампа, санкції проти Дубінського та Онищенка

Вівторок, 12 січня 2021, 07:00

Конгрес США розпочав процес імпічменту Трампа, США ввели санкції проти Дубінського, Онищенка та оточення Деркача, — актуальні новини 11 січня.

Про імпічмент Трампа

Палата представників Конгресу США оприлюднила проєкт резолюції, що розпочинає процес проголошення імпічменту чинного президента Дональда Трампа.

Разом з цим колишній губернатор штату Каліфорнія і знаменитий актор Арнольд Шварценеггер заявив, що 45-ий президент США Дональд Трамп є найгіршим президентом в історії Америки, а спікер палати представників США Ненсі Пелосі вважає, що проти Трампа має бути порушена кримінальна справа.

Про санкції США

США ввели санкції проти низки громадян та засобів масової інформації України через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів.

Зокрема санкції ввели проти нардепа "Слуги народу" Олександра Дубінського, помічника Деркача Дмитра Ковальчука, колишнього прокурора ГПУ Костянтина Кулика, екснардепа-утікача Олександра Онищенка.

Про інші важливі новини

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов сказав, що в українців було достатньо часу, щоб підготуватися до локдауну і завчасно купити необхідні шкарпетки і футболки.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія обіцяє від влади план антикризових заходів у зв'язку з підвищенням тарифів.

10 січня у Львівській області стався землетрус магнітудою 2,9 за шкалою Ріхтера.

Верховна Рада за минулий рік зекономила для державного бюджету України 30 мільйонів гривень за рахунок штрафів для нардепів-прогульників.

ОАСК вирішив прибрати зі списку люстрованих Миколу Чинчина, який у часи Майдану керував Головним слідчим управлінням Міністерства внутрішніх справ.

Засновник і голова правлячої партії Грузії "Грузинська мрія – Демократична Грузія", мільярдер Бідзіна Іванішвілі оголосив, що йде з політики.

Журналісти-розслідувачі повідомляють, що у Верховній Раді низка нардепів працюють на олігархів Ігоря Коломойського та Рината Ахметова, а також розповіли, в чому полягає ця робота.

Федеральне бюро розслідувань США попередило правоохоронні органи штатів та місцевих органів про загрози насильства з боку правих екстремістів під час серії протестів, запланованих у січні у Вашингтоні та в столицях штатів.

Президент США Дональд Трамп схвалив запровадження надзвичайного стану у Вашингтоні через інавгурацію переможця президентських виборів Джо Байдена.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування