Головні новини вівторка і ночі: візит Санду та вартість відпустки голови КС

Середа, 13 січня 2021, 07:00

З Києва до Кишинева за 5 годин: Зеленський озвучив амбітну ідею, Голова КС відпочиває в ОАЕ, але каже: не так розкішно, як писали ЗМІ, — актуальні новини 12 січня.

Про зустріч Зеленського і Санду

Президент Молдови Мая Санду під час свого першого візиту до Києва на посаді президента, що став і її найпершим закордонним візитом, на спільній з президентом України пресконференції почала свою промову українською.

Після переговорів Зеленський заявив, що Україну та Молдову має з’єднати сучасна магістраль, яка скоротить подорож між столицями до 5 годин.

Про вартість відпустки голови КС

Голова Конституційного суду Олександр Тупицький проводить відпустку з сім'єю в ОАЕ, туроператору "Join Up" за тижневий відпочинок трьох осіб він заплатив близько 242 тисяч гривень. 

Про інші важливі новини

Загальний рівень ефективності CoronaVac нижче 60%, але вище 50%. При цьому група фармацевтичних компаній "Лекхім" уклала угоду щодо постачання у І півріччі 2021 року 5 млн доз вакцини CoronaVac проти COVID-19.

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов вважає, що посилений карантин з 8 по 24 січня не слід переривати.

Голова ОПУ Андрій Єрмак і заступник керівника АП РФ Дмитро Козак прибули до Берліна для участі у зустрічі політичних радників "нормандського формату".

На зустрічі в "нормандському форматі" у Німеччині, в якій бере участь керівник Офісу президента Андрій Єрмак у складі української делегації, оголосили перерву до 22 січня.

Представник Росії в "нормандському форматі" Дмитро Козак заявив, що сторони провели в Берліні корисну і відверту розмову, але остаточних рішень ні по одному пункту переговорів досягти не вдалося.

300-річна позолочена ікона з Луганська, яку голова Президії Боснії і Герцеговини Мілорад Додік подарував міністру закордонних справ Росії Сергію Лаврову, оцінюється у 12,5 млн євро і зберігалася у банку Banke Srpske, який збанкрутував.

Президент США Дональд Трамп приватно звинуватив "людей Антифа" у штурмі Капітолію, хоча існують чіткі відео та документальні докази, які свідчать про те, що нападники в основному були прихильниками Трампа.

В Україну йде різке похолодання до -18-21°, у найближчі дні очікується до 15 см снігу.

Віцепрезидент США Майк Пенс заявив, що застосування 25-ї поправки конституції країни, що передає повноваження від президента до його віцепрезидента, не відповідає інтересам США.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування