Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Погром на Банковій: Ратушному не обрали запобіжного заходу через вимогу відводу судді

П'ятниця, 26 березня 2021, 13:13
Погром на Банковій: Ратушному не обрали запобіжного заходу через вимогу відводу судді

Київський активіст Роман Ратушний у Печерському суді, де мав відбутися розгляд питання щодо обрання йому запобіжного заходу, заявив про відвід судді.

Джерело: Укрінформ, який цитує адвокатку активіста Євгенію Закревську

Пряма мова: "Сьогодні підозрюваний Ратушний Роман заявив відвід судді Константіновій, і тепер справа на авторозподілі, який обере суддю, яка буде розглядати відвід. Далі відвід можуть задовольнити або ні, і тоді справа або повернеться до цієї судді, або буде обрано іншого суддю (для розгляду питання щодо обрання запобіжного заходу – ред.)".

Деталі: Закревська додала, що наступна дата судового засідання поки що не відома.

Передісторія:

  • Увечері 20 березня на вулиці Банковій провели акцію на підтримку Стерненка, якому того дня виповнилося 26 років. Мітингувальники розбили вікна Офісу президента, розписали стіни фарбою і закидали будівлю димовими шашками, підпалили двері.
  • У МВС заявили, що правоохоронці свідомо не втручалися в події на Банковій. Поліція спершу почала кримінальне провадження за статтею "хуліганство із застосуванням зброї", а потім і за статтею "умисне знищення або пошкодження майна".
  • Підозри оголошені щонайменше трьом особам: лідеру руху "Гонор" Сергію Філімонову і його соратнику Олексію Білковському, ветерану Владиславу Гранецькому-Стафійчуку, відомому як Влад Сорд (Змій).
  • Київський активіст, голова громадської ініціативи "Захистимо Протасів Яр" Роман Ратушний вимагає від заступника міністра внутрішніх справ Антона Геращенка та МВС спростувати та не поширювати інформацію про його участь у мітингу під Офісом президента 20 березня.
  • Київському активісту Роману Ратушному 25 березня вручили підозру через участь в акції під Офісом президента, яка закінчилась вандалізмом.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування