Протест під ОП: підозрюваного Білковського взяли під домашній арешт

П'ятниця, 2 квітня 2021, 14:14
Протест під ОП: підозрюваного Білковського взяли під домашній арешт

Печерський районний суд Києва відправив під цілодобовий домашній арешт Олексія Білковського – сьомого підозрюваного у хуліганстві під Офісом президента під час акції на підтримку Сергія Стерненка 20 березня. 

Джерело: "Громадське

Деталі: Адвокати Білковського будуть оскаржувати це рішення суду.

За даними слідства, Олексій Білковський прийшов на акцію протесту з аерозольним балоном із невідомою речовиною. Слідчі кажуть, що він підпалив двері ОП, а також кидав предмети у бік будівлі, написав образливі слова на фасад, ставив під загрозу життя та здоров'я оточення та завдав матеріальної шкоди держмайну.

Прокурор просив відправити підозрюваного під цілодобовий домашній арешт, мовляв, є ризики його втечі, переховування, тиску на свідків та знищення речових доказів.

Водночас адвокат підозрюваного Ілля Воробйов наголошував, що підозра є необґрунтованою.

Він зазначив, що Білковський не планує переховуватися. Також заявив про штучне створення доказової бази, зокрема, свідками поліцейськими. 

За словами захисника, "ці свідки, відповідно до протоколу, мають одну адресу проживання, однакові контакти". 

Крім того, не встановлене точне місце здійснення нібито протиправних дій Білковського. "Йдеться про будівлю ОП, але ж вона довжиною у 120 метрів. Де саме перебував мій підзахисний? Слідство це не встановило", – заявив адвокат. 

Білковський же зазначив, що був на акції протесту 20 березня, однак не вчиняв жодних протиправних дій, які йому інкримінує слідство.

"Так, я був на акції. Але те, що мені інкримінує слідство, – це так просто пальцем тикнули та сказали, що я вчиняв якісь неправомірні дії. Я не маю відношення ні до надписів на стіні, ні до підпалу дверей", – сказав фігурант. 

Адвокати просили допитати у суді свідків поліцейських, а також дружину підозрюваного. Суд відмовив і відправив Білковського цілодобовий домашній арешт.

Передісторія:

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування