Збір на купівлю комплексу важкого дрону для 48 ОШБ

Новини 21 травня: апеляція Медведчука, протести на Подолі

П'ятниця, 21 травня 2021, 21:18
Новини 21 травня: апеляція Медведчука, протести на Подолі
фото: Ельдар Сарахман, УП

Медведчука залишили під домашнім арештом, на Подолі протестують проти поліцейського насилля – актуальні новини 21 травня.

Про апеляцію Медведчука

Медведчук перед будівлею Апеляційного суду Києва розповів, що вів переговори з бойовиками ОРДЛО, бо його на це вповноважили спершу Олександр Турчинов, а пізніше – Петро Порошенко. На що Турчинов відповів, що Медведчука на такі переговори не вповноважував.

За рішенням суду Медведчук перебуватиме під домашнім арештом до 10 липня 2021 року.

Про протести на Подолі

Культурно-розважальні заклади, які працюють на столичному Подолі, влаштували акцію проти поліцейського насильства під Подільським управлінням Нацполіції Києва. Вимагали зупинити переслідування культурних діячів Подолу.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Новий прокурор САП Денис Демків вчетверте закрив справу "Роттердам +". Національне антикорупційне бюро оскаржуватиме рішення до керівника прокуратури.

ЄС введе паспорти вакцинації з 1 липня. Свідоцтва про вакцинацію від коронавірусу будуть цифровими.

Збиття літака МАУ поблизу Тегерана Іранською революційною гвардією було навмисним терористичним актом. Таке рішення виніс суд Канади. 

Заступник директора Департаменту інформації і друку МЗС Росії Ілля Тимохов на міжнародній онлайн-конференції заявив, що "водна блокада" окупованого Криму з боку України сприяє зростанню міжнародної напруженості.

Сім’я активіста Євромайдану, лідера Одеської самооборони Віталія Свічинського, зібрала 2 мільйони доларів, необхідних для порятунку їхнього 4-місячного сина Дмитра.

За минулу добу в Україні зафіксували 4 984 нових випадків захворювань на COVID-19, госпіталізовано 1 785 осіб, летальних випадків – 202, одужало – 12 845 особи.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування