Новини 30 серпня: ДТП зі "слугою народу", операція українських військових у Кабулі

Понеділок, 30 серпня 2021, 21:00
Новини 30 серпня: ДТП зі слугою народу, операція українських військових у Кабулі

ДТП зі "слугою народу": ЗМІ масово видалили новини, партія не коментує, українські військові провели евакуацію перекладачів з Кабула після невдалих спроб Канади і США — актуальні новини 30 серпня.

Про ДТП

За даними ЗМІ, 23 серпня народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Трухін, будучи напідпитку, спричинив ДТП дорогою з Полтави до Києва, але згодом близько 30-ти медіа почистили повідомлення про цю аварію, в якій постраждали шестеро осіб.

У розпорядженні "Української правди" є відео ДТП за участю Трухіна, яке намагалися "приховати".

ДБР не розслідує кримінальне провадження щодо аварії — цією справою займається Нацполіція.

У протоколах поліції, зроблених з місця ДТП за участі Трухіна, водієм його автівки значиться інша людина.

Про операцію військових

Українські військові, які дислокувалися в аеропорту Кабула, провели сміливу операцію, завдяки якій вдалося евакуювати афганських перекладачів, які працювали з військовими Канади.

Напередодні дві невдалі спроби їх порятунку зробили військові Канади та Держдеп США. Натомість лише українці зважилися на те, щоб пішки вийти з аеропорту у місто.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Українець Ігор Цвєтов, який здобув срібло з бігу на 100 метрів на Паралімпіаді, відмовився від спільного фото з росіянами, які також взяли нагороди.

Український плавець Андрій Трусов виграв золото Паралімпійських ігор і встановив світовий рекорд на дистанції 100 метрів на спині серед чоловіків у класі S7.

Британська компанія Spacebit, заснована українцем Павлом Танасюк, у співпраці з американськими партнерами здійснить у 2022 році першу українську місію на Місяць.

За добу 29 серпня в Україні зафіксували 749 нових випадків COVID-19, госпіталізували 583 особи, померли 18 хворих, одужала 291 особа. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 41 477 людей.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування