Новини 13 вересня: блокування судової реформи, злив персональних даних українців

Понеділок, 13 вересня 2021, 20:55

Рада суддів не обрала контролерів доброчесності ВРП: фактично заблокувала реформу, в мережу злили 53 мільйони записів про персональні дані українців — актуальні новини 13 вересня.

Про судову реформу

Рада суддів не змогла обрати трьох членів Етичної ради, які мають контролювати доброчесність членів Вищої ради правосуддя. На думку глави ЦПК Шабуніна, таким чином РС заблокувала основну частину судової реформи — очищення ВРП.

Усього в Етичній раді має бути шість членів: трьох обирає РС, ще трьох — певні міжнародні організації.

"Я не допущу блокування найголовнішої реформи країни, яку обіцяв українцям" — Зеленський ініціював зустріч із керівництвом Ради суддів, Верховного Суду, представниками парламенту, а також послами "Великої сімки" через зупинку судової реформи.

Про злив персональних даних

Офіс Уповноваженого Верховної Ради з прав людини виявив в інтернеті базу даних жителів України, що може містити майже 53 мільйони записів про персональні дані.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

У Туреччині сталася ДТП з українськими туристами через серцевий напад у водія, внаслідок чого автобус виїхав на зустрічну смугу, де зіткнувся зі шкільним автобусом та перекинувся. У ДТП постраждали 35 українців, а водій загинув.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко хоче розмістити на кордоні з Україною російські зенітно-ракетні комплекси C-400.

Понад 56% українців не планують вакцинуватися від COVID-19, майже 52% виступають проти обов’язкової вакцинації — "Демініціативи". Однією з найпоширеніших причин відмови від щеплення є переконання, що вакцини ще недостатньо вивчені.

Служба безпеки України заявляє, що проведення концертів російського співака Моргенштерна в нашій країні неможливе.

Вакцина Moderna показала вищий рівень ефективності проти Дельти порівняно з Pfizer та Johnson & Johnson. Утім, усі три вакцини є дієвими у запобіганні госпіталізації та тяжкому перебігу хвороби.

За добу 12 вересня в Україні зафіксували 1 205 нових випадків COVID-19, госпіталізували 833 особи, померли 18 хворих, одужали 758 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 45 148 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування