Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 24 вересня: закон про олігархів, "червона зона"

П'ятниця, 24 вересня 2021, 21:19
Новини 24 вересня: закон про олігархів, червона зона

Одну статтю закону про олігархів повинні переголосувати через юридичну колізію; головний санлікар заявив, що 4 області можуть стати "червоними" в найближчі тижні — актуальні новини 24 вересня.

Про голосування

У прийнятому вчора законі про олігархів є юридична колізія — нардепи врахували одразу три правки, які суперечать одна одній.

У законі враховані норми, що олігархом людину визнає РНБО, а також правка про те, що це робить НАЗК. Тепер одну статтю закону повинні переголосувати.

"Тепер потрібно ще одне голосування в Раді (по ст.131) щоб виправити юридичну колізію. Інакше не підпишуть. Врахували одночасно три (396,398,406) правки, які суперечать одна одній", - глава фракції "Голос" Ярослав Железняк в Telegram.

Про карантин

Житомирська, Луганська, Львівська та Харківська області можуть протягом двох-трьох тижнів перейти в "червоний" рівень епіднебезпеки — про це заявив головний санлікар.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко називає основною версією замаху на Шефіра політичне вбивство і пояснює, що нападники могли цілити у водія, щоб зупинити машину й завершити намір.

Російська делегація не поїде на сесію ПАРЄ, тому що влада Франції не визнає російську вакцину "Супутник V".

Оскарівський комітет України висунув фільм Наталки Ворожбит "Погані дороги" як кандидата на здобуття на премію "Оскар".

Розслідувачі "Bellingcat" не отримали пояснень від української влади щодо спецоперації із затримання "вагнерівців", а також певні, що ФСБ не знала про неї.

За несплату більше 100 мільйонів податків судитимуть народного депутата групи "За майбутнє" Віктора М'ялика.

За добу 23 вересня в Україні зафіксували 9 058 нових випадків COVID-19 і 140 летальних випадків, госпіталізували 2 060 осіб, одужали 2 415 осіб. Також за минулу добу вакцинували 153 628 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування