Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 29 жовтня: Зеленський та "Байрактар", "зелений" список ЄС

П'ятниця, 29 жовтня 2021, 21:12
Новини 29 жовтня: Зеленський та Байрактар, зелений список ЄС
фото УП

Зеленський відреагував на використання "Байрактару" на Донбасі; Україна залишилася в "зеленому" списку ЄС — актуальні новини 29 жовтня.

Про Зеленського

Володимир Зеленський відреагував на використання "Байрактару" на Донбасі та наголосив, що ЗСУ використовують наявне у них озброєння для захисту суверенітету й територіальної цілісності держави та лише у відповідь на порушення режиму тиші з боку супротивника.

"Коли українська армія відчуває, що потрібно захищати свою землю, вона так і робить. І далі вона діятиме саме за цим принципом" — так Зеленський відповів Франції та Німеччині на "стурбованість" щодо використання безпілотників.

Також на використання "Байрактару" відреагували у посольстві Сполучених Штатів і заявили, що російська риторика про те, що Україна загострює ситуацію, не тільки вводить в оману, але й сприяє ескалації напруженості.

Про "зелений" список

ЄС розширив список безпечних країн для подорожей, тепер у ньому 20 країн, включаючи Україну. Наша країна залишиться у "зеленому" списку ще як мінімум два тижні до наступного перегляду.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Міністр оборони Андрій Таран анонсував появу у порталі "Дія" сервісу Military ID, який міститиме дані з Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов’язаних та резервістів.

Суд у Ростові-на-Дону засудив чотирьох кримських татар до ув’язнення з термінами від 12 до 17 років у справі "Хізб ут Тахрір" — їх звинувачують у тероризмі.

Станом на 29 жовтня в "жовтій" зоні епідемічної небезпеки перебувають дві області України — Закарпатська й Кіровоградська.

Служба безпеки України заявила про нейтралізацію антиукраїнського угрупування "активістів" у Київській області, які проводили мітинги і закликали до захоплення державної влади в Україні.

Президент Володимир Зеленський доручив міністру освіти та науки Сергію Шкарлету розробити програму відродження науково-дослідного флоту України за 5-10 років.

​​​За добу 28 жовтня в Україні зафіксували 26 870 нових випадків COVID-19 і 648 летальних випадків, госпіталізували 5 463 особи, одужали 9 784 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 289 241 людину

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування