Новини 15 листопада: тисяча за щеплення, ТСК щодо "вагнерівців"

Понеділок, 15 листопада 2021, 20:11
Новини 15 листопада: тисяча за щеплення, ТСК щодо вагнерівців
фото: кмда

ТСК заявила, що Зеленський і Єрмак не скасовували спецоперацію по "вагнерівцях"; Зеленський пообіцяв тисячу гривень усім щепленим — актуальні новини 15 листопада.

Про виплати за щеплення

Президент Володимир Зеленський заявив, що кожен, хто отримає два щеплення, отримає від держави тисячу гривень. Програма стартує 19 грудня, до кінця року на неї буде виділено близько 3 млрд гривень, стільки ж – на початку 2022 року.

Про справу "вагнерівців"

Зеленський не скасовував операцію по затриманню "вагнерівців", а голова його Офісу Андрій Єрмак не має відповідних повноважень — про це під час брифінгу-оприлюднення проміжного висновку заявила голова ТСК та нардеп "Слуги народу" Мар'яна Безугла.

Пізніше нардеп від "Голосу" Роман Костенко запевнив, що розвідники, які планували та проводили спецоперацію, не отримували жодних відомостей та сигналів, що про операцію знають в ФСБ РФ або КДБ РБ. 

Крім того, на брифінгу ТСК заявила, що Іловайська трагедія 2014 року спонукала Україну до Мінських домовленостей, а призвела до неї неналежна організація оборони країни.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Міністри закордонних справ країн ЄС затвердили критерії нових санкцій, які вводяться щодо осіб і організацій, пов'язаних зі створенням міграційної кризи на кордоні Білорусі та Польщі.

Західна розвідка припускає "високу ймовірність дестабілізації" України з боку Росії вже цієї зими після того, як Москва зібрала на кордоні понад 90 тисяч військових.

Народна депутатка Олена Шуляк стала головою партії "Слуга народу" замість Олександра Корнієнка, який раніше став першим віцеспікером Верховної Ради.

Група мігрантів на кордоні з Польщею у понеділок зранку вийшла до білоруського пункту пропуску "Брузгі". На кадрах із місця подій можна побачити, що на КПП зібралися сотні людей, вони стоять у нейтральній зоні між двома кордонами.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявив, що наразі в Україні хоча б однією дозою вакцини проти коронавірусу щепилися 39,4% людей, а завершили курс вакцинації 28%.

За добу 14 листопада в Україні зафіксували 10 802 нові випадки COVID-19 і 442 летальних випадки, госпіталізували 2 798 людей, одужало 11 219 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 97 373 людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування