Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини середи і ночі: Bellingcat, ситуація на кордоні Польщі

Четвер, 18 листопада 2021, 07:00
Головні новини середи і ночі: Bellingcat, ситуація на кордоні Польщі
MAXIM GUCHEK/BELTA/AFP via Getty Images

Мігранти залишають табір біля КПП на кордоні з Польщею; Bellingcat опублікував нові деталі у справі "вагнерівців" – актуальні новини 17 листопада.

Про кордон з Польщею

Сотні мігрантів, що провели майже два дні біля КПП "Брузги-Кузьниця" на кордоні з Польщею, залишають свій табір і вирушають кудись у супроводі білоруських силовиків.

Заступник глави МВС Мацей Васік розповів, що отримав інформацію, що за вказівкою самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка для мігрантів на кордоні відправили автобуси і вони поступово виїжджають з табору.

Про Bellingcat

Bellingcat та The Insider оприлюднили першу частину розслідування унікальної операції спецслужб України, під час якої розвідникам вдалося вивезти з Росії десятки найбільш значущих бойовиків ПВК Вагнера, причетних до військових злочинів на Донбасі.

Перша частина розслідування присвячена тому, як українські розвідники вербували бойовиків ПВК Вагнера та отримали з їхніх рук прямі докази їхньої участі у військових злочинах. 

Також з посиланням на слова ексглави Головного управління розвідки Василя Бурби пояснюється, що глава Офісу президента Андрій Єрмак переніс проведення спецоперації щодо "вагнерівців", аби не зірвати домовленості з Росією щодо перемир’я на Донбасі.

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк спростував інформацію джерел Bellingcat про те, що Андрій Єрмак міг зірвати спецоперацію українських спецслужб.

Про інші важливі новини

Виконком Української асоціації футболу затвердив Олександра Петракова головним тренером національної збірної України. Раніше він був виконувачем обов'язки.

За добу 17 листопада четверо українських військовослужбовців дістали поранення через дії ворога на Донбасі, ще один зазнав бойового травмування.

Мер Києва Віталій Кличко пообіцяв, що тарифи на проїзд у громадському транспорті Києва не будуть переглядатися до кінця опалювального сезону і додав, що міська влада поставлена перед вибором, або збільшувати цифри в платіжках за комуналку, або підвищувати плату за проїзд.

Очне навчання у столичних школах відновлять з 22 листопада для учнів усіх класів за умови дотримання школами протиепідемічних вимог, що встановлені урядом для "червоної" зони.

В ЄС заявили, що шматки супутника, знищеного під час випробування російської ракети, становлять загрозу для інфраструктури ЄС на орбіті та астронавтів, які працюють на Міжнародній космічній станції.

В Україні вперше запроваджують анонімну вакцинацію проти COVID-19 на Закарпатті — таку послугу передусім запровадили для тих, хто купив COVID-сертифікати, щоб дати їм шанс зробити щеплення.

Українська правда

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування