Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 14 грудня: переговори з Німеччиною, вирок Тихановському

Вівторок, 14 грудня 2021, 19:50
Новини 14 грудня: переговори з Німеччиною, вирок Тихановському
Фото Getty Images

Україна веде переговори з Німеччиною щодо розблокування закупівель зброї через НАТО; режим Лукашенка засудив Тихановського до 18 років колонії — актуальні новини 14 грудня.

Про переговори з Німеччиною

Україна веде перемовини з Німеччиною про те, щоб вона не блокувала закупівлі Україною озброєння через механізми НАТО. Як повідомляє кореспондент "Європейської правди", про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, коментуючи інформацію про таке блокування.

Як повідомлялося, міністр оборони України Олексій Резніков розповів виданню Financial Times, що Берлін минулого місяця заблокував придбання Україною гвинтівок проти безпілотників та антиснайперських систем через агентство закупівель НАТО, хоча згодом Німеччина поступилася щодо першого, оскільки це не летальна зброя. 

Також президент Володимир Зеленський наголосив, що будь-яка країна, яка захищається від агресії, повинна мати право на придбання оборонних інструментів. За словами Зеленського, скупчення російських військ біля українського кордону використовується як потенціал для шантажу західних держав.

Про вирок Тихановському

Гомельський обласний суд засудив блогера і чоловіка лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської Сергія Тихановського до 18 років колонії посиленого режиму. Дружина Тихановського та лідер опозиції Світлана Тихановська вважає рішення білоруського суду помстою "диктатора" Олександра Лукашенка своїм найсильнішим суперникам.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Київські правоохоронці викрили групу зловмисників на масштабному продажі підроблених міжнародних COVID-сертифікатів — "прибуток" зловмисників становив понад 5 млн грн щомісяця. Наразі це найбільша за кількістю виготовлених COVID-фальшивок мережа в Україні.

Уряд готує сценарій, за якого теплоелектростанції та теплоелектроцентралі за потреби переведуть на роботу зі 100% використанням газу. Такий сценарій опрацьовується через критично низькі запаси вугілля на складах і проблеми з імпортом електроенергії з Білорусі.

Верховний Суд задовольнив 7 позовів проти президента Володимира Зеленського, встановивши порушення закону з боку глави держави.

У "Слузі Народу" не бачать великого суспільного значення у розслідуванні інформації про те, що вже звільнений заступник міністра внутрішніх справ Олександр Гогілашвілі може мати російське громадянство.

Президент України Володимир Зеленський вважає, що Росія шантажує Захід скупченням військ білья кордону України, і переговори президента США Джо Байдена з президентом РФ Володимиром Путіним поки що не призвели до деескалації. 

За добу 13 грудня в Україні зафіксували 7 283 нові випадки COVID-19 і 387 летальних випадків, госпіталізували 1 123 людини, одужало 27 130 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 129 742 людини.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
22:27
Чарльз ІІІ уперше після виявлення раку відновлює участь у публічних заходах
22:21
КолонкаІсторія спротиву кримськотатарського політика Нарімана Джеляла
22:20
Два топменеджери Ощадбанку перейшли в правління "Сенс Банку"
22:12
Deep State: Росіяни захопили два села неподалік від Авдіївки
Усі новини...