Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини понеділка і ночі: евакуація дипломатів, 8,5 тисяч військових США

Вівторок, 25 січня 2022, 07:00
Головні новини понеділка і ночі: евакуація дипломатів, 8,5 тисяч військових США
ФОТО: GETTY IMAGES

Британія почала евакуювати частину співробітників посольства у Києві; 8,5 тисяч солдатів у США підготували до рівня "підвищеної бойової готовності" – актуальні новини 24 січня.

Про військових США

Міністерство оборони США збільшило рівень бойової готовності близько 8,5 тисячі військових, розміщених на території Штатів, щоби мати змогу швидко дислокувати їх у Східну Європу в разі російського вторгнення до України.

Реклама:

В Пентаґоні сподіваються цим рішенням показати Росії та президенту Владіміру Путіну, що США залишаються вірними принципу колективної безпеки НАТО. 

Про дипломатів

Велика Британія відкликає частину співробітників посольства в Україні та членів їх сімей у відповідь на "зростаючу загрозу" з боку Росії. У Міністерстві закордонних справ наголосили, що посольство Британії в Києві "залишається відкритим і продовжуватиме виконувати необхідну роботу".

ВІДЕО ДНЯ

У МЗС України називають такі рішення передчасними, оскільки у безпековій ситуації фактично не сталося змін. Президент, глава МЗС та вся українська дипломатія зараз консолідують безпрецедентно високу підтримку України з боку міжнародних партнерів, аби стримати РФ від агресії, забезпечити безпеку українських громадян та держави.

Також Європейський Союз не бачить причин для евакуації сімей дипломатів або співробітників свого представництва з України. Про це заявив глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель перед початком засідання Ради ЄС із закордонних справ.

Про інші важливі новини

Американський військовий літак F-35C здійснив аварійну посадку на палубу авіаносця USS Carl Vinson у Південно-Китайському морі, відтак сім американських військовослужбовців зазнали поранень.

Найбільший і найпотужніший телескоп у світі "Джеймс Вебб" прибув на своє гравітаційне місце на орбіті навколо Сонця, майже на відстані мільйона миль (1,6 млн км) від Землі.

Голова фракції "Батьківщина" і народна депутатка Юлія Тимошенко провела майже місяць у Дубаї в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Минулого тижня хакери здійснили кібератаку на Міністерство закордонних справ Канади.

Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи обрали проросійського представника від Нідерландів Тіні Кокса. Саме Тіні Кокс був автором доповідей про зняття санкцій з російської делегації, завдяки чому російська делегація повернулась до ПАРЄ у 2019 році.

Європейська комісія запропонувала надати Україні 1,2 мільярда євро екстреної макрофінансової допомоги.

Розгортання територіальної оборони в Україні триває цілодобово, негаразди на місцях у Міноборони обіцяють вирішувати точково.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що відправить на кордон із Україною "цілий контингент білоруської армії", бо нібито "українці почали стягувати туди війська".

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування