Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 27 січня: стрілянина в Дніпрі, заява Росії про НАТО та ядерні удари

Четвер, 27 січня 2022, 20:00
Новини 27 січня: стрілянина в Дніпрі, заява Росії про НАТО та ядерні удари
Затримання Артемія Рябчука. Фото: пресслужба Нацполіції

Строковик розстріляв караул нацгвардійців у Дніпрі; Росія заявляє, що НАТО відпрацьовує ядерні удари по ній — актуальні новини 27 січня.

Про стрілянину в Дніпрі

В ніч на 27 січня, о 03:40, у Дніпрі на території заводу "Південмаш" ("Южмаш") нацгвардієць, солдат строкової служби Артемій Рябчук з автомата Калашникова розстріляв караул НГУ, після чого втік зі зброєю. 

Реклама:

5 осіб загинули (четверо військовослужбовців і одна цивільна жінка), ще 5 осіб отримали поранення. Троє з п'яти поранених перебувають у важкому стані. О 9:30 ранку солдата-вбивцю затримали патрульні поліцейські.

Командувач Нацгвардії Микола Балан через інцидент написав заяву про відставку й вручив її міністрові внутрішніх справ Денису Монастирському та президентові Володимиру Зеленському.

Про заяву Росії

ВІДЕО ДНЯ

Директор Департаменту з питань нерозповсюдження та контролю за озброєннями МЗС РФ Володимир Єрмаков заявив, що НАТО залучає неядерних членів альянсу до "відпрацювання застосування проти Росії ядерної зброї".

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Служба безпеки України готує документи для внесення в санкційний список телеканалу "НАШ", що належить політику Євгенію Мураєву — там фіксують випадки антиукраїнської пропаганди.

Лавров заявив, що у відповіді США щодо гарантій безпеки немає реакції на головне питання Росії про нерозширення НАТО на Схід та розміщення ударних озброєнь, які можуть загрожувати території РФ.

"Чому ми не можемо бути нейтральними – "Швейцарією Євразії"?" — олігарх Дмитро Фірташ закликав Україну відмовитись від шляху до членства в НАТО та оголосити нейтралітет, бо від цього "виграють усі".

59% німців підтримують позицію уряду Німеччини не поставляти летальне озброєння Україні. 

З 1 січня у лікарнях зі стаціонаром почав діяти облік 29 антибіотиків з груп спостереження та резерву. А починаючи з квітня 2022 року, антибіотики відпускатимуть в аптеках лише пацієнтам з електронним рецептом.

За добу 26 січня в Україні зафіксували 32 393 нові випадки COVID-19 і 154 летальні випадки, госпіталізували 3 016 осіб, одужало 5 237 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 82 360 людей.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування