ДТП з кортежем Ярославського: спробу фальсифікації справи розслідуватиме ДБР

П'ятниця, 11 лютого 2022, 10:27
ДТП з кортежем Ярославського: спробу фальсифікації справи розслідуватиме ДБР
авто з кортежу Ярославського. фото ДБР

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження щодо спроби фальсифікації справи ДТП з кортежем відомого харківського бізнесмена Олександра Ярославського.

Джерело: пресцентр ДБР

Деталі: Досудове розслідування розпочато за фактом притягнення завідомо невинного до кримінальної відповідальності.

Реклама:

Пряма мова директора ДБР Олексія Сухачова: "Усі без виключення розслідування мають здійснюватися об’єктивно і неупереджено, не зважаючи ні на прізвища, ні на гроші, ні на попередні здобутки чи посади. Бюро завжди діяло, керуючись принципами верховенства права і не "призначало" винних, навіть через суспільний тиск".

Нагадаємо: ДБР майже пів року не може визначити, хто був за кермом авто, яке спричинило ДТП на Бориспільській трасі, та учасником якого був нардеп від "Слуги народу" Олександр Трухін.

Що передувало: Генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що у справі щодо ДТП з кортежем бізнесмена Олександра Ярославського на Харківщині щодо співробітників Нацполіції Харківщини і прокурорів Харківської обласної прокуратури проведуть розслідування.

ВІДЕО ДНЯ

Глава Міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський звільнив начальника поліції Харківскої області Станіслава Перліна. 

Передісторія:

  • Пізно вночі 9 лютого на трасі Чугуїв – Мартове автомобіль збив на смерть чоловіка — на місці ДТП, за даними УП, знайшли автомобільні номери з кортежу бізнесмена Олександра Ярославського.
  • Пізніше стало відомо, що Ярославський полетів з Харкова до Лондона.
  • У Національній поліції повідомили, що бізнесмена через можливу причетність до скоєння ДТП викликатимуть на допит.
  • Сам Ярославський заявив, що спав вдома у той момент, коли трапилася ДТП.
  • Пресслужба бізнес-компанії DCH, яку очолює бізнесмен, заявила, що за кермом автівки сидів їхній водій. Мовляв, уночі, прямуючи до Харкова для паркування автомобіля, він в умовах обмеженої видимості "здійснив наїзд на перешкоду, характер якої під час руху не розпізнав". Також у компанії додали, що Ярославський полетів до Лондона для зустрічі зі своєю родиною.
  • Жертву ДТП за участю кортежа Ярославського переїхали двічі — про це УП повідомили джерела в правоохоронних органах. Крім цього співрозмовник стверджує, що бізнесмен був на місці події. Також, за даними УП, чоловік, який "здався" правоохоронцям як винуватець ДТП, на момент дорожньо-транспортної пригоди перебував далеко від місця події.

Українська правда
Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування