Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 16 лютого: Росія бреше про відведення військ, перша медаль України на Олімпіаді

Середа, 16 лютого 2022, 20:46
Новини 16 лютого: Росія бреше про відведення військ, перша медаль України на Олімпіаді
ФОТО: GETTY IMAGES

Зеленський не бачить відведення військ Росією; Абраменко приніс Україні першу медаль на Олімпіаді в Пекіні — актуальні новини 16 лютого.

Про війська РФ

Міністерство оборони Росії заявило, що частина військ, які брали участь в окупованому Криму, вже повертаються до місць постійної дислокації. На сайті Міноборони РФ також опублікували фото і відео військової техніки на Керченському мосту.

Реклама:

Президент Володимир Зеленський каже, що наразі немає ознак реального відведення військ Росією від українських кордонів. На думку президента, всі люди зможуть побачити ознаки деескалації, коли це станеться, а не тільки військові чи розвідка.

Також розвідка США не підтверджує відведення військ Росії від українського кордону попри відповідні заяви Москви напередодні. Ентоні Блінкен підкреслив, що США готові реагувати на всі сценарії – у випадку якщо Росія вибере шлях дипломатії чи якщо вона обере шлях агресії.

Про першу медаль

ВІДЕО ДНЯ

Україна здобула першу медаль на зимовій Олімпіаді у Пекіні. Українець Олександр Абраменко став срібним призером в лижній акробатиці.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Сім’я операторки Галини Гатчінс, яка загинула від випадкового пострілу Алека Болдуїна на зйомках вестерну "Іржа" в жовтні, подала до суду на актора та продюсерів стрічки. 

"Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту" — cпівачка Аліна Паш відмовилася представляти Україну на Євробаченні-2022. 

Американський безпілотник курсував сьогодні від Києва до Донбасу, а над окупованим Кримом помітили розвідувальний літак США.

63% опитаних соціологами українців вважають, що Україні варто переглянути Мінські домовленості та підписати нові угоди, водночас лише 11% громадян переконані, що Україна повинна повністю виконати усі поставлені вимоги — "Рейтинг".

Президент Росії Володимир Путін взяв до уваги звернення Держдуми РФ про визнання "незалежності" так званих "ДНР" і "ЛНР", але таке визнання не корелює з Мінськими угодами.

За добу 15 лютого в Україні зафіксували 31 513 нових випадків COVID-19 і 310 летальних випадків, госпіталізували 3 640 людей, одужало 27 684 особи. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 65 805 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування