Зеленський: Хто хоче повчати, як протистояти ворогу – ідіть на поле бою

Четвер, 31 березня 2022, 00:01
Зеленський: Хто хоче повчати, як протистояти ворогу – ідіть на поле бою
Володимир Зеленський, фото ОП

Президент Володимир Зеленський заявляє, що під час війни у суспільстві й політикумі не повинно бути дискусій щодо протистояння ворогу, які були допустимі у мирний час.

Джерело: Зеленський у відеозверненні

Пряма мова: "У такій ситуації, в якій зараз перебуває наша держава, не повинно бути дискусій, до яких суспільство і наш політикум звикли у мирний час.

Реклама:

Якщо хтось робить вигляд, що може повчати наші ЗСУ, як воювати, як протистояти ворогу, то найкращий шлях це зробити – відправитися на поле бою безпосередньо. Не з крісла вдома чи в тому місці, куди виїхали за безпекою, а з реальних бойових зіткнень. Якщо до цього не готові, не варто і починати повчати наших захисників і захисниць".

Деталі: Зеленський заявив, що переговорний процес продовжується, але "поки без конкретики".

"Є також слова, які звучать, про нібито відведення російських військ від Києва і Чернігова, про нібито зниження активності окупантів на цих напрямках. Ми знаємо, що це не відведення, а наслідки вигнання, роботи наших захисників. Але в цей же час відбувається накопичення російських військ для нових ударів на Донбасі. І до цього ми готуємося. Ми нікому не віримо, в жодні красиві словесні конструкції", - наголосив президент.

ВІДЕО ДНЯ

"Ми нічого не віддамо і будемо боротися за кожен метр нашої землі, за кожну нашу людину", - підкреслив він.

Передісторія:

  • 29 березня у Стамбулі відбувся черговий раунд переговорів української та російської делегацій щодо умов відновлення миру, в ході якого Україна внесла ряд пропозицій. Зокрема, Україна хоче отримати такі гарантії безпеки від країн-підписантів, які будуть жорсткішими, ніж 5 стаття НАТО.
  • Українська делегація також запропонувала Росії зафіксувати в окремому пункті договору те, що питання статусу Криму і Севастополя буде вирішуватися протягом 15 років на двосторонніх переговорах. Також Україна пропонує, щоб долю окупованих територій сходу України вирішували під час прямих переговорів президент України Володимир Зеленський та президент Росії Володимир Путін. А підписання міжнародного договіру про гарантії безпеки, за словами Подоляка, можливе лише після проведення загальнонаціонального референдуму з цього питання.
  • Після переговорів представник РФ Володимир Мединський заявив, що російська армія "кардинально скоротить" наступ на чернігівському та київському напрямках. Щоправда, потім додав, що це не означає припинення вогню.
  • Секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що частина з підрозділів, які Росія відводить на Київщині та Чернігівщині, передислоковані на харківський і донецький напрямок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:38
ISW: Російські розвідувальні безпілотники можуть залітати у глибокий український тил
03:49
відеоУ Новоросійську дрони і ракети атакували порт та нафтобазу
03:38
БоксКоманда Усика поскаржилася на покриття рингу в Саудівській Аравії
02:49
Республіканці в Конгресі ухвалили акт, який зобов'язує Байдена надати зброю Ізраїлю
01:42
доповненоОкупаційна влада заявила про атаку БпЛА і морських дронів у Севастополі: частково зникло світло
00:44
Генштаб: на Харківському напрямку Сили оборони відбили вісім атак окупантів
00:22
відео, фотоЗ'явилися супутникові знімки аеродрому Бельбек у Криму після ракетного удару
00:18
БоксЛікар-дієтолог Усика: Зараз біологічний вік Олександра — 22 роки
23:56
ДоповненоУ Харкові повідомляють про влучання "Шахедів". Ворог атакував місто ракетами
23:45
"Формується абсолютно нова катастрофічна свідомість": Розмова з дослідницею Тамарою Гундоровою
Усі новини...
Реклама: