Мерія Маріуполя: росіяни роздають перепустки, їхня "гуманітарка" – булка й вода

Неділя, 17 квітня 2022, 14:13
Мерія Маріуполя: росіяни роздають перепустки, їхня гуманітарка – булка й вода
Черга за перепустками в заблокованому Маріуполі, скриншот від Петра Андрющенка

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив, що росіяни роздають жителям заблокованого міста перепустки для переміщення вулицями – чи то для вичислення "ворогів", чи то для видачі російських паспортів. 

Джерело: Андрющенко в Telegram 

Пряма мова: "Окупанти продовжують видачу пропусків на переміщення в середині міста. Фактично такий пропуск видається в одному місці – вулиця 130-ї Таганрозької Дивізії, 114 в приміщенні Лівобережної податкової. 

Реклама:

Сотні містян вимушені вистоювати черги для отримання пропуску, без якого вже з наступного тижня буде неможливо не лише переміщення між районами міста, але й знаходження на вулиці. 

Надходить інформація, що це робиться не лише для фільтраційних заходів, але як підготовка до паспортизації тих, хто залишився. Уточнюємо".

Деталі: Радник мера зазначив, що окупанти з вечора суботи оголосили про "надання коридору для здачі в полон", але українські захисники продовжують тримати оборону.

ВІДЕО ДНЯ

"Попри бажання окупантів висвітлити, що місце бойових дій обмежено "Азовсталлю", це не відповідає дійсності. Вчора ввечері точились бої по вулиці Таганрозькій, що знаходиться на відстані 5 кілометрів від Азовсталі", – зазначив він. 

За словами Андрющенка, в ході боїв окупанти знову обстріляли з важкої артилерії будинки приватного сектора. Найбільш постраждали будинки в районі Автотранспортного ліцею. 

Також продовжувались обстріли зони порту в намаганнях штурму окупантами. 

Андрющенко закликав маріупольців уникати зон небезпеки і не пов'язувати стрічок на рукави.

Пряма мова: "Гуманітарна допомога, яка так широко рекламується окупантами фактично складає булку хліба та пляшку води на добу. Видача гуманітарки проходить в штабах "Єдиної Росіі", але її катастрофічно не вистачає. 

Будь-яку гуманітарну допомогу від України або міжнародних організацій окупанти в місто не допускають. 

Критична ситуація в частині медичної безпеки погіршується. Відсутність лікарів, лікарень та ліків створюють додатковий ризик життю. Сезонні хвороби, наслідки сирих підвалів, антисанітарія та хронічні хвороби – все це набирає обертів і люди не можуть отримати ані консультації, ані лікування".

Деталі: Також Андрющенко повідомив, що коло колаборантів окупанта поповнила колишній підприємець Юлія Мусієнко, яка за власним бажанням очолила "гуманітарний штаб Єдиної Росії" в Лівобережному районі міста. 

 

Водночас, за словами радника мера, "гауляйтер "трупожер" Іващенко з’являється в місті лише з посиленою охороною, сам у місті не перебуває". Його постійне місце перебування намагаються встановити.

Передісторя:

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
Усі новини...