Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна має домовленості з партнерами щодо ППО, але треба швидше – Зеленський

Неділя, 26 червня 2022, 23:04
Україна має домовленості з партнерами щодо ППО, але треба швидше – Зеленський
ФОТО: КОСТЯНТИН ТА ВЛАДА ЛІБЕРОВИ

Президент Володимир Зеленський повідомив, що українська влада має певні домовленості щодо постачання сучасних систем протиповітряної оборони із Заходу, але сподівається на їх пришвидшення.

Джерело: вечірнє звернення Зеленського

Пряма мова Зеленського: "Нам потрібна потужна протиповітряна оборона – сучасна, повністю ефективна. Яка може дати повний захист від цих ракет.  Про це щоденно ми говоримо з партнерами. Є вже деякі домовленості. І партнерам треба рухатися швидше, якщо вони справді партнери, а не спостерігачі.

Реклама:

Затягування з передачею зброї нашій державі, будь-які обмеження – це насправді запрошення для Росії бити знову й знову. Окупантів – цих терористів – треба бити з усієї сили, щоб вони не думали, що можуть тиснути й когось переграти.

Про що ці ракети сьогодні? Про що і вчорашні 62 ракети – це за одну лише суботу, за 24 години. Вони – про російський почерк: робити ескалацію щоразу, коли відбуваються міжнародні події. І водночас вони про рішучість. Про те, наприклад, що лідери "Великої сімки", які саме сьогодні зібралися в Німеччині на саміт, мають достатній спільний потенціал, щоб зупинити російську агресію і проти України, і проти Європи в цілому. Це можливо.

Але це можливо, тільки якщо ми отримаємо все те, що запитуємо, і саме в такі терміни, у які потребуємо, – і зброю, і фінансову підтримку, і санкції проти Росії. Інакше в цій війні не може бути. Бо саме тут – у небі над Києвом, у морі біля Одеси, на землі Харківщини, Донбасу, у Херсоні і в Запорізькій області – ось де вирішується, яким буде життя у Європі надалі. Саме у нас, в Україні, і ніде більше.

ВІДЕО ДНЯ

Звичайно, немає в Росії стільки ракет, скільки у нас є впевненості у власних силах. Але російську зброю може зупинити тільки потужніша зброя".

Деталі: Президент розповів, що внаслідок ракетного удару росіян по Києву вранці 26 червня загинув 37-річний чоловік. Його 7-річну доньку Женю прооперували в "Охматдиті".

Зеленський сказав, що матір дівчинки – громадянка Росії. Їй нічого не загрожувало в Україні, окрім російських ракет, які зруйнували їхню сім’ю і будинок.

Передісторія: 

  • Близько 6:30 російські окупанти вдарили по житловому будинку й дитячому садочку в Шевченківському районі столиці. Одну ракету збили в небі над Київщиною.
  • Рятувальники на місці дістали з-під завалів непритомну семирічну дівчинку, а потім її матір, яку завалило бетонною плитою. Батько загинув. Мер Києва Віталій Кличко повідомив близько 16 години, що кількість травмованих зросла до 6 і підтвердив загибель чоловіка.
  • Близько 11:30 росіяни завдали ракетних ударів по Черкащині й Чернігівщині. Поблизу Черкас пошкоджено інфраструктурний об’єкт, одна людина загинула, ще п'ятеро осіб постраждали
  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба жорстко звернувся до західних країн, що для припинення цих воєнних злочинів Росії потрібно більше зброї й більш жорсткі санкції.
  • Західні політики, в тому числі президент США Джо Байден і прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, відреагували на ракетні обстріли Києва, назвавши їх "варварством" і "свідомою ескалацією" на тлі саміту G7 у Німеччині.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:58
Українці зможуть лишатися у Німеччині попри протермінований паспорт
17:53
Threads має вже 150 млн користувачів на місяць: менше, ніж планував Цукерберг
17:52
Мінекономіки відкрило грантову програму на 1 мільйон доларів для підприємниць
17:51
Приватбанк завершив перший квартал із чистим прибутком у 14 мільярдів
17:51
Піхотна снайперка Білозерська про шлях від добровольця до офіцера ЗСУ, жінок на війні та особливості роботи марксмена
17:47
Росіяни поцілили біля залізничного вокзалу в Балаклії на Харківщині: семеро постраждалих
17:37
Порносайт для котів: зоозахисники в оригінальний спосіб закликали стерилізувати тварин
17:30
Світові продажі Toyota вперше перетнули позначку у 10 мільйонів авто за рік
17:21
відеоУ передмісті Херсона дрони росіян атакували рятувальників: двоє поранених
17:06
фото15 років тюрми отримав російський агент "Лексус", який шпигував на Харківщині
Усі новини...