Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Орбан допустив перегляд відносин Угорщини з Росією

Четвер, 9 березня 2023, 15:56

Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан у четвер допустив, що країні, можливо, в майбутньому доведеться переглянути свої відносини з Росією через зміну геополітичних реалій після повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg, Орбан заявив на економічному форумі в Будапешті.

За словами угорського прем’єра, підтримання зв’язків з Москвою, особливо в енергетичному плані, в інтересах Будапешта, але по завершенні війни в Україні відносини РФ і Європи можуть так і не відновитись, і Угорщина буде змушена до цього пристосовуватись.

Реклама:

"Я розумію необхідність відновлення російсько-європейських відносин після війни, але це далеко не реалістично. Ось чому зовнішня і економічна політика Угорщини повинна добре подумати про те, які відносини ми можемо встановити і підтримувати з Росією в найближчі 10-15 років", – пояснив Орбан.

Прем’єра Угорщини неодноразово критикували в Європейському Союзі й НАТО через підтримку тісних зв’язків із Росією після рішення російського президента Владіміра Путіна вторгнутись в Україну, а також за спротив санкціям ЄС і постачанню зброї в Україну.

Лише нещодавно Орбан заявляв, що Угорщина не планує розривати економічні відносини з Росією і "радить усьому західному світу робити те ж саме, тому що без відносин не буде ні припинення вогню, ні мирних переговорів".

ВІДЕО ДНЯ

Водночас, зауважує Bloomberg, незрозуміло, чи означають останні заяви угорського прем’єра зміну політики щодо РФ. Аналогічні думки він висловлював і після четвертої поспіль перемоги на виборах у 2022 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: