Politico: Пентагон заявить про брак потужностей, зокрема через підтримку України й Ізраїлю

Неділя, 3 грудня 2023, 23:14
Politico: Пентагон заявить про брак потужностей, зокрема через підтримку України й Ізраїлю
Пентагон, фото Getty Images

У проєкті першої в історії США Національної оборонно-промислової стратегії йдеться про те, що американські компанії наразі не можуть виробляти зброю достатньо швидко, щоб задовольнити світовий попит, зокрема через війни в Україні та Ізраїлі.

Джерело: Politico з посиланням на проєкт поки неопублікованого документа, датований 27 листопада

Деталі: Національну оборонно-промислову стратегію США найближчими тижнями має оприлюднити начальник відділу закупівель Пентагону Вільям Лаплант, пише видання.

Реклама:

У проєкті йдеться, що в нинішньому вигляді оборонно-промислова база США "не володіє потенціалом, можливостями, здатністю реагувати або стійкістю, необхідними для задоволення повного спектру потреб військового виробництва з необхідною швидкістю і масштабом".

У звіті зазначається, що Америка створює найкращу зброю в світі, але не може виробляти її достатньо швидко.

Дослівно: "Ця невідповідність становить зростаючий стратегічний ризик, оскільки Сполучені Штати стикаються з імперативами підтримки активних бойових дій ... одночасно стримуючи більшу і технічно досконалішу загрозу, що насувається в Індо-Тихоокеанському регіоні".

ВІДЕО ДНЯ

Більше деталей: Там також зазначається, що промисловість Китаю "значно перевищує потенціал не лише Сполучених Штатів, але й сукупний обсяг виробництва наших ключових європейських та азійських союзників".

У звіті йдеться, що пандемія Covid оголила вразливість ланцюга постачань. Потім вторгнення Росії в Україну і напад ХАМАС на Ізраїль "виявили інший набір промислових потреб і відповідних ризиків", оскільки США намагаються виробляти зброю для підтримки України та Ізраїлю.

"Стало зрозуміло, що недостатні виробничі потужності та можливості постачання є глибоко вкоріненою проблемою на всіх рівнях ланцюгів постачання", - йдеться у звіті.

Щоб вирішити цю проблему, Міністерство оборони США "розвиватиме більш стійкі та інноваційні ланцюги постачання", інвестуватиме в малий бізнес і приділятиме більше уваги інноваціям.

"Ми повинні заохочувати учасників усіх типів: великих і малих, вітчизняних та іноземних, а також тих, хто не має жодного відношення до Міністерства оборони чи оборонного виробництва", - йдеться також у звіті.

"Нація повинна згуртуватися заради спільної оборони", - підсумовується у звіті.

Там зазначається, що збройні сили США повинні мати "матеріально-технічні засоби для стримування потенційних супротивників, а в разі необхідності – для перемоги над ними в бою".

"Цей заклик до дій може здатися великою ціною, але наслідки бездіяльності або невдачі набагато більші", – йдеться в проєкті документа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: