Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Вибори 17 січня засвідчили перемогу "помаранчевої революції" - євродепутат

Понеділок, 18 січня 2010, 12:05

Перший тур виборів президента України засвідчив перемогу, а не поразку масових акцій протесту проти фальсифікацій виборів в 2004 році.

Про це сказав голова місії спостерігачів на президентських виборах в Україні від Європейського парламенту Павел Коваль.

"Думаю, що це перемога Помаранчевої революції в тому сенсі, що тоді йшлося про свободу вибору", - цитує євродепутата TVN24, передає УНІАН.

"Замість того, аби оголошувати кінець Помаранчевої революції, давайте звернемо увагу на те, що вдалося осягнути те, за що боролися", - додав він.

Коваль назвав важливішим у виборах 17 січня чесне голосування, а не те, що представники колишньої "помаранчевої команди" Юлія Тимошенко та Віктор Ющенко набрали менше голосів, ніж Віктор Янукович, котрий програв вибори в 2004 році.

"Найважливіше, що Україна вибрала і сьогоднішній ранок застає нас на порожньому майдані, на якому 5 років тому зібралися маси людей, котрі не сприймали результатів виборів", - сказав євродепутат та колишній заступник міністра закордонних справ Польщі.

Він додав, що перебіг виборів позитивно оцінюють спостерігачі, які працювали в Україні, від ряду міжнародних організацій, серед яких ОБСЄ, Рада Європи, Європейський парламент на НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування