Реклама:

"Неліквідований, нереформований, неоцінений": Що не так з Окружним адміністративним судом Києва?

Вівторок, 23 лютого 2021, 12:16

Слухайте подкаст "Кляті питання" на Apple PodcastsGoogle PodcastsSoundcloudOvercastАБУК. 

"Мы единственный суд, который вообще нах*й 5 лет пережил их всех. Неликвидированный, нереформированный, неоцененный", - казала у 2019 році людина з голосом схожим на голос голови Окружного адміністративного суду Києва Павла Вовка.

Цей суд відомий багатьом завдяки своїм скандальним рішенням – зобов’язував Беркут розігнати Майдан у 2013 році, визнавав незаконною націоналізацію Приватбанку, скасовував перейменування проспектів та вулиць, новий український правопис. Цей суд виправдовував сина міністра МВС Арсена Авакова, депутата від БПП Борислава Розенблата, поновлював Романа Насірова на посаді голови Державної фіскальної служби.

У липні 2020 року НАБУ презентувало відео про Вовка і ОАСК, де голова суду та суддя обговорювали, як будуть "владу захоплювати". Записи розмов, оприлюднені НАБУ, Вовк назвав сфальсифікованими, і додав, що у відставку не збирається.

НАБУ підозрює голову ОАСК Павла Вовка у створенні злочинної організації з метою захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів, Вищою радою правосуддя та створення штучних перешкод у їх роботі.

При цьому, ще з грудня Вовку не можуть обрати запобіжний захід, бо він сам голова ОАСК вже котрий місяць "грає у хованки" з детективами НАБУ.

Але за що відповідає ОАСК? Як за 10 років цей суд перетворився на такого потужного монстра? Чому Павла Вовка не можуть притягнути до відповідальності? І що з цим судом робити? Щоб розібратися у цих складних судових питаннях, ми поговорили з експерткою Центру протидії корупції Галиною Чижик.

Читайте також: Що таке подкасти та як їх слухати? 

І ще! Нам хочеться зрозуміти у якому напрямку рухати подкаст "Кляті питання", про які теми говорити та у якому вигляді подкаст робити. І ви нам дуже допоможете, якщо пройдете невеличке опитування ось за цим посиланням: forms.gle/rq749abS5KeCAhzK7

Більше епізодів подкасту: 

Реклама:

Подкаст "Кляті питання"

Відповіді на усі ці кляті питання, що так нам набридають. Якщо у вас є якесь питання, підписуйтесь на телеграм-канал "УП. Кляті питання", та запитуйте щось за допомогою нашого бота @UkrPravdaQuestionsBot. Також питання можна відправляти на пошту smm@pravda.com.ua, разом з відгуками та побажаннями.

Слухайте подкаст "Кляті питання" на Apple PodcastsGoogle Podcasts, Soundcloud, Overcast, ;АБУК та інших платформах

Реклама:
Канали
24.02: Реконструкція
2 епізоди
Головна обсерваторія
5 епізодів
Ранкова доза
86 епізодів
War-life balance
11 епізодів
Українські 90-ті
6 епізодів
Кавун та тютюн
9 епізодів
Подкаст "Кляті питання"
175 епізодів
Сафарі
8 епізодів
Cвіт не Sweet. Подкаст про міжнародку
22 епізоди
Хроніки економіки
26 епізодів
УП. Вголос
25 епізодів
(не)Безпечна Країна
15 епізодів
Євродонбас
4 епізоди
Я не встигаю!
18 епізодів
Культура всього
72 епізоди
Температура - нормальна!
65 епізодів
Чому вони крадуть?
6 епізодів
Один одному
23 епізоди
Життя бентежне
10 епізодів
Ок і шо?
78 епізодів
Україна після карантину
13 епізодів
У тіні
1 епізод
Онлайн[за]хист
3 епізоди
Медіабіль!
10 епізодів
Minddetox Essays
11 епізодів
До попкорну з Анною Паленчук
9 епізодів
#укрдерждовгобуд
7 епізодів