Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Головні новини суботи і ночі: Україна в п’ятірці лідерів Євробачення, Транс-Марш у Києві

Неділя, 23 травня 2021, 08:00
Головні новини суботи і ночі: Україна в п’ятірці лідерів Євробачення, Транс-Марш у Києві

На цьогорічному Євробаченні перемогла Італія, український гурт GO_A – на 5 місці, у Києві пройшов традиційний Транс-Марш – актуальні новини 22 травня.

Про Євробачення

У Роттердамі відбувся гранд-фінал 65-го Євробачення - переможцем конкурсу стала Італія. Друге місце дісталося Франції, а третє - Швейцарії.  

Український гурт GO_A посів 5-ту сходинку. 

Результати складаються з голосів професійного журі кожної країни-учасниці та голосів телеглядачів. Україна отримала 97 балів від журі та 267 балів від телеглядачів. 

Усього у фіналі змагалися 26 країн. 

Про Транс-Марш

У Києві пройшов традиційний Транс-Марш. У заході, організованому громадськими організаціями "КиївПрайд" та "Когорта", взяли участь близько 150 учасників.

Крім того, на Михайлівській площі зібралися близько 200 противників маршу, серед яких, зокрема, представники праворадикальної організації "Традиції і порядок".

Під час ходи кілька осіб намагалися напасти на учасників маршу.

Цьогорічний Транс-Марш пов’язаний з 25 травня 2019 року, коли Всесвітня організація охорони здоров’я виключила 11 діагнозів, пов’язаних з трансгендерністю, із категорії психічних захворювань.

Про інші важливі новини

Літак VSS Unity компанії Virgin Galactic британського мільярдера Річарда Бренсона здійснив перший з трьох ключових випробувальних космічних польотів, які дозволять VG проводити комерційні польоти.

2 людини загинули, і ще 8 – отримали поранення в результаті стрілянини в американському Міннеаполісі.

Всесвітня боксерська організація (WBO)  офіційно санкціонувала бій між українцем Олександром Усиком і чемпіоном WBA, IBF, WBO і IBO в суперважкій вазі Ентоні Джошуа.

Один з найактивніших вулканів в світі - Ньїрагонго на сході Демократичної Республіки Конго – почав вивергатися.

Голова Приморського суду Одеси Сергій Кічмаренко повідомив, що по вікнах його кабінету стріляли невідомі.

В Умані невідома особа відкрила вогонь у хасидському кварталі, двоє громадян Ізраїлю отримали поранення.

Президент Франції Еммануель Макрон на святкуванні з нагоди відкриття терас кафе і ресторанів після тривалого карантину підняв келих під тост української мовою.

У суботу внаслідок обстрілу з боку збройних формувань РФ поранено українського військового, його стан важкий.

"Суд" Євпаторії в окупованому Криму засудив студента українського вишу до року позбавлення волі за "створення екстремістського співтовариства" з метою повернення Криму під юрисдикцію України.

Європейський союз може почати робити заяви від імені 26 країн-членів, а не всіх 27, після серії вето Угорщини із низки питань.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: