Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Новини 22 лютого: реакція на визнання Путіним ОРДЛО, армія РФ на Донбасі

Вівторок, 22 лютого 2022, 20:00
Новини 22 лютого: реакція на визнання Путіним ОРДЛО, армія РФ на Донбасі
Володимир Зеленський. Фото: пресслужба ОПУ

Росія визнала незалежність ОРДЛО, низка країн вже ввели санкції; Путін отримав згоду Ради федерацій використовувати армію на Донбасі — актуальні новини 22 лютого.

Про визнання Путіним ОРДЛО

Після 8 років агресії проти України президент Росії Володимир Путін 21 лютого визнав окуповані території України – так звані "Донецьку народну республіку" та "Луганську народну республіку", які де-факто перебували під контролем Кремля весь цей час.

Реклама:

Президент Володимир Зеленський заявив, що розгляне питання розриву дипломатичних відносин України і Росії. Зеленський наголосив, що Україна однозначно кваліфікує останні дії РФ як порушення суверенітету та територіальної цілісності нашої держави. Він додав, що Україна своїми територіями не поступиться.

Міністри закордонних справ Євросоюзу на позачерговій зустрічі у вівторок одностайно погодили пакет санкцій проти Росії після визнання нею ОРДЛО. Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив про зупинку сертифікації проєкту Північний потік - 2.

Про війська РФ на Донбасі

ВІДЕО ДНЯ

Рада Федерації Росії дозволила використання російської армії за кордоном на прохання Путіна. Спікер верхньої палати парламенту РФ заявила, що "це будуть миротворчі сили, спрямовані на встановлення миру на Донбасі".

Крім того, Росія визнала псевдореспубліки "Л/ДНР" у межах Донецької та Луганської областей України — Путін.

Про телеграм-канал УП. Стрічка

Підписуйтеся на наш новинний телеграм-канал УП. Стрічка

Кожен день ми публікуємо короткі та оперативні новини про те, що відбувається в Україні та світі.

Про інші важливі новини

Помер літературознавець, дисидент, Герой України, автор десятків публікацій та книг Іван Дзюба — йому було 90 років.

Міністр оборони Резніков звернувся до ЗСУ та заявив, що після слів Путіна тепер весь світ знає, те що українці знають уже 8 років. Резніков вважає, що попереду на Україну чекають важкі випробування і будуть втрати. 

Гурт Kalush Orchestra представлятиме Україну на Євробаченні-2022. Нагадаємо, на Євробачення гурт повезе пісню "Stefania".

Рада ухвалила заяву через визнання Росією ОРДЛО. У ній нардепи, зокрема, закликають відключити РФ від SWIFT, заборонити експорт до РФ високих технологій, продовжити надання Україні оборонне озброєння, а також констатують той факт, що РФ є агресором.

СБУ оприлюднила розмови бойовиків ОРДЛО — на записах чути, як терористи між собою зізнаються, що самі влаштовують провокації та обстрілюють мирне населення, а також дивуються, що ЗСУ на це не ведуться.

За добу 21 лютого в Україні зафіксували 24 440 нових випадків COVID-19 і 287 летальних випадків, госпіталізували 1 553 людини, одужало 33 238 осіб. Також за минулу добу вакцинували проти COVID-19 56 726 людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...
Реклама: