Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ТВі просить Клінтон напоумити українську владу

П'ятниця, 2 липня 2010, 17:15
Колектив телеканалу ТВі звернувся з відкритим листом до державного секретаря США Гіларі Клінтон.

"Шановна, пані державний секретар. Ми не просимо Вас про захист. Ми розраховуємо захистити наші права", - зазначається в листі.

ТВі звернув увагу Клінтон на "систематичні спроби знищення вільних ЗМІ та монополізацію інформаційного простору, що здійснюються представниками нової української влади".

"Ми прагнемо розвивати незалежне інформаційне мовлення в країні, у нас є свої традиції і здобутки. Ми виграли чесний конкурс, проведений Нацрадою з телебачення і радіомовлення з метою розширення нашого ефірного мовлення", - заявили журналісти ТВі.

"Однак, після перемоги Віктора Януковича на президентських виборах в Україні, результати цього конкурсу ставляться під сумнів. З боку опонентів  виявилися телеканали, власником яких є голова служби безпеки України та член вищої ради юстиції Валерій Хорошковський", - йдеться в листі.

ТВі повідомляють, що саме під тиском Хорошковського було прийняте "незаконне судове рішення, яке скасовує результати конкурсу і ставить під сумнів перспективи розвитку нашого телеканалу".

При цьому на телеканалі зазначають, що справа не тільки в конфлікті інтересів чиновника, який є одночасно телемагнатом, там вважають, що відбувається "монополізація телевізійного простору з метою унеможливити появ негативної інформації про дії влади та обмежити доступ опозиції до ефіру".

"Нам кажуть, що політика тут ні до чого, що це конфлікт власників. Так само вводили в оману і наших російських колег, коли 10 років тому знищували найкращі телеканали в сусідній країні. Ми не хочемо повторення російського сценарію в Україні", - заявляють на ТВі.

Колектив телеканалу просить Клінтон, щоб СШA дали зрозуміти новому українському керівництву, що без дотримання загальноприйнятих у цивілізованому світі стандартів свободи слова, поділу влади, незалежних судів Україна не може розраховувати на підтримку в проведенні реформ і модернізації свого політичного та економічного устрою.

"Ми впевнені, що українське керівництво прислухається до цих аргументів", - зазначають на ТВі.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування