Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич зрозумів, що на Дунаї все погано: гризуни тікають

Вівторок, 6 липня 2010, 16:01
 

В Одеській області існує загроза підтоплень у результаті можливого прориву дамби на Дунаї.

Про це заявив глава МНС України Нестор Шуфрич, повідомляє Лігабізнесінформ.

За його словами, рівень води в Дунаї перевищив усі очікування і прогнози - у вівторок  уночі рівень був зафіксований на оцінці 6 м 17 см. У той же час, найбільш негативний прогноз складав 6 м 06 см.

Значною мірою ситуація залежить від роботи гідроспоруд у Румунії.

"Післязавтра очікується 6 м 20 см. Правда, за останні кілька годин рівень води на 2 см. понизився і зараз складає 6 м 15 см. Ми пов'язуємо це з тим, що почали працювати гідроспоруди на румунській стороні", - сказав Шуфрич.

Міністр відзначив, що відповідно до спостережень, гризуни залишили свої нори в дамбі, а також спостерігається, як з території між дамбою і Дунаєм тікають кабани і дикі кози.

"Це ще раз свідчить про те, що вода прибуває. Те, що тікають гризуни, означає, що дамба насичена водою", - заявив міністр.

У той же час, Шуфрич запевнив у готовності рятувальників до прориву дамби й евакуації людей. "Інфраструктура, на жаль, постраждає,  вже постраждала дорога Ізмаїл-Рені", - підкреслив він.

За його словами, якщо прорив дамби усе-таки станеться, постраждає 18 населених пунктів від Рені до Ізмаїла, особливо Орловка, Новосельське і Новонєкрасовка - це близько 10 тисяч осіб.

Шуфрич повідомив, що максимальний рівень води в Дунаї очікується в п'ятницю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування