Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Наша Україна": Влада удосконалює механізми фальсифікацій на виборах

Четвер, 8 липня 2010, 08:28

Партія регіонів намагається посилити свій вплив через "вдосконалення механізмів виборчих фальсифікацій" на місцевих виборах, заявляє партія "Наша Україна".

Як сказано в заяві, "посилення протистояння в середині "регіональної" владної команди та очевидна неспроможність режиму Віктора Януковича нав'язати усій Україні російські стандарти внутрішньополітичного життя підштовхнули уряд та парламентську більшість до пошуку додаткових інструментів для посилення власного впливу, на цей раз на місцях".

"Не придумуючи нічого нового, Партія регіонів вирішила посилити свій вплив в Україні через вдосконалення механізмів виборчих фальсифікацій на місцевих виборах", - йдеться в заяві.

Першим кроком, за словами "нашоукраїнців", став жорстко розкритикований експертами та представниками опозиції проект закону "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" (№ 6601).

"Його головна мета - за допомогою законодавчих обмежень і лакун отримати можливості для проведення масштабних фальсифікації на різних етапах виборчого процесу", - стверджують у "Нашій Україні".

Крім того, уряд Миколи Азарова вніс до парламенту законопроект про зміни про закону "Про Державний реєстр виборців", яким, на переконання НУ, "закладається юридична можливість для відновлення милих Партії регіонів каруселей зразка 2004 року".

"Якщо законопроект №6669 буде ухвалений, то органи ведення Реєстру виборців отримають право тимчасово змінювати виборцеві місце голосування. А далі дуже просто: "контингент" сідає в автобуси й систематично реалізує це право у потрібних регіоналам округах, підправляючи там результати виборів до потрібного", - передбачають у НУ.

"Наша Україна" наголошує, що "з даного закону прибирається посилання на кримінальну та адміністративну відповідальність за порушення, пов'язані з веденням Реєстру, замість неї залишається лише аморфна "юридична відповідальність".

Крім того, додає НУ, з закону було знято чітку норму, що кожен виборець у порядку здійснення публічного контролю може ознайомитися з персональними даними іншого виборця, що містяться в базі даних Реєстру, а також скорочено до одного разу на рік можливість політичної партії отримати електронну копію бази даних Реєстру.

Це, переконані в "Нашій Україні", ускладнює представникам громадськості здійснення контролю за веденням Реєстру виборців.

"Подібні дії команди Віктора Януковича однозначно свідчать: Партія регіонів розуміє, що отримати перемогу на місцевих виборах вона може лише використовуючи механізми фальсифікації", - вважають у НУ.

"Наша Україна" вважає, що на наступних місцевих виборах громадяни можуть показати, "наскільки помиляються у команді Януковича, думаючи, що "усьо в Україні буде Донбас".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Цієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: