Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Загиблого в ДТП депутата зареєстрували в Раді помилково

П'ятниця, 22 квітня 2011, 13:26

Письмова реєстрація загиблого в ДТП нардепа Миколи Лісіна у Верховній Раді була технічною помилкою.

Про це заявив голова регламентного комітету, депутат від Партії регіонів Володимир Макеєнко на брифінгу у п’ятницю, повідомляє "ЛІГАБізнесІнформ".

За його словами, депутат, прізвище якого стояло в списку після Лісіна, поставив при реєстрації надто розмашистий підпис, який технічні співробітники зарахували як підпис Лісіна.

"О 10:00, перед початком сесії, кожен народний депутат підходить до столу реєстрації й напроти свого прізвища розписується. Аркуші дуже маленькі, і клітини дуже маленькі, і один депутат розписується прямо навпроти себе, а інший захоплює й інше прізвище. Отож, наступний депутат розписався розмашисто й розписався напроти свого прізвища й навпроти клітини Лісіна", - пояснив Макеєнко.

"Технічні співробітники зарахували це як підпис народного депутата Лісіна. Але це тільки технічно. Підпису ніхто навпроти цієї клітини не ставив. Там немає цього підпису. Ми сьогодні це перевіряли", - сказав голова регламентного комітету.

При цьому він не зміг згадати прізвище депутата, який так розмашисто розписався біля столів реєстрації.

Макеєнко нагадав, що в четвер першим питанням було розглянуто дострокове припинення депутатських повноважень Лісіна, після чого його картка була відключена.

"Голосувань цією карткою теж не було", - сказав він і додав, відповідаючи на запитання: "Ні у вівторок, ні у середу картка не працювала. Це було б просто блюзнірство, вибачите".

Макеєнко зазначив, що цього тижня законопроекти голосували в 270-280 голосів, і не було необхідності в тому, щоб зараховувати ще один голос. Голосувань із мінімально необхідною кількістю 226 голосів, за його словами, не було.

"Тобто, не було такої необхідності, це чисто технічний момент, і я б просто всіх вас просив би по-людськи поставитися - там немає ніякої ситуації", - підкреслив він.

"Ми провели слідчі дії. Є проблема технічна. Ми знайшли співробітника, який зробив технічну помилку. Всі люди помиляються, з ним відбулася розмова, ми просто розберемося в цьому інциденті", - сказав голова регламентного комітету.

На запитання, чи буде технічний співробітник покараний за цю помилку, Макеєнко відповів: "Ні. Якби це була навмисно - тоді інша справа, а це технічна помилка".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування