Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Російський корабель в Керчі ніхто не затримував

Четвер, 8 вересня 2011, 21:37

На проходження військового корабля Чорноморського флоту Росії були неправильно оформлені документи.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на інформоване джерело в Керченському порту.

Джерело уточнило, що о 13.00 великий десантний корабель Чорноморського флоту Росії "Азов" став на якір біля входу в Керченську протоку.

"Рух по каналу дуже напружений і зазвичай суда, які хочуть пройти по каналу, подають заявку про це за добу, щоб Центр регулювання руху суден міг поставити судно в графік і забезпечити його лоцманом. Але навіть при цьому багатьом доводиться чекати добу, а то й більше, щоб потрапити в чергу на прохід по протоці", - розповів співрозмовник.

Однак, за його словами, ЧФ РФ не повідомив українську сторону про плановане проходження "Азова", "тому близько трьох годин йшли узгодження, після чого "Азов" отримав погодження на прохід і лоцмана, який провів його по Керченській протоці".

Інформація про те, що з "Азова" вимагали грошей за лоцманський збір, на думку співрозмовника, може відповідати дійсності: "Лоцманська служба - комерційна організація, яка бере плату за свої послуги".

"Я не знаю, як зазвичай високі влади України та Росії домовлялися раніше при прохід військових кораблів, але сьогодні російський корабель прийшов несподівано, без попередження і узгоджень. Тому у лоцманів і виникло питання, як буде оплачена їх робота", - зазначило джерело.
 
У підсумку, близько 18.15 БДК "Азов" пройшов по Керченській протоці і попрямував в порт Азов.

Раніше повідомлялося, що Керченський центр регулювання руху суден намагався не пропустити через Керченську протоку військовий корабель Чорноморського флоту Росії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування