Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Януковича 2 день підряд показово борються з корупцією

П'ятниця, 2 березня 2012, 10:45

Секретар РНБО Андрій Клюєв запевняє, що ніякі посади чи партійна приналежність не захистять корупціонерів від відповідальності.

Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони Андрій Клюєв, коментуючи факт порушення кримінальної справи Прокуратурою Одеської області стосовно мера міста Болград Сергія Корольова.

Клюєв висловив впевненість, що часи безкарності проходять. За його словами, кожен чиновник має усвідомити, що в разі порушення закону, рано чи пізно за ним прийдуть.

 Він зазначив, що це далеко не перший і не останній випадок, коли правоохоронні органи відпрацьовують діяльність представника місцевого самоврядування або виконавчої влади.

"Корупція в Україні перетворилася на одну з основних загроз національній безпеці. Вона багато в чому визначає неефективність всієї системи державної влади та місцевого самоврядування", - заявив Клюєв.

За його словами, це одна з ключових причин гальмування реформ в Україні.

"Ці речі взаємопов'язані: чиновник або працює на себе, або на людей. Тому сьогодні ми повинні надолужити згаяне за минулі роки, щоб оперативно переломити ситуацію. Думаю, це питання виживання України - я не перебільшую", - додав він.

За словами Секретаря РНБО України, Віктор Янукович поставив завдання значно ширше - очистити владу, як від знахабнілих корупціонерів, так і просто неефективних чиновників, заявив Клюєв.

Слід відзначити, що адміністрація президента вже другий день поширює повідомлення про боротьбу з корупцією на прикладі трьох справ.

Як відомо, Єврокомісія припинила  виділення грошей Україні на енергопрограми, бо вони пішли на розбудову сонячної станції компанією Activ Solar, наближеною до Клюєва. Його також неодноразово звинувачували в тому, що він курує перекуп депутатів в парламенті.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: