Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат партнерів "Регіоналів" запевняє, що про санкції не заїкався

Четвер, 7 червня 2012, 20:35

Депутат Європарламенту Крістіан Вігенін заявляє, що не стверджував, що у Європейського Союзу є причини для будь-яких санкцій проти України.

Про це член групи Прогресивного альянсу соціалістів і демократів - партнера Партії регіонів в ЄС - заявив у четвер, повідомляє прес-служба "Регіонів".

Вігенін зазначив, що на конференції, в якій він брав участь, і яка була присвячена свободі преси в Росії і країнах Східного партнерства, обговорювалося питання впливу громадської думки на процес прийняття рішень політиками.

"В даному випадку мова йде про Європейський парламент і Європейську комісію. З цього приводу я сказав, що є люди в Європейському Союзі, які цікавляться - як буде ЄС реагувати на розвиток подій в Україні, на те, що проблема Тимошенко все ще в порядку денному? І я чітко заявив, що немає причин для будь-яких санкцій проти України, всупереч припущенням партії Тимошенко", - пояснив політик.

Він також нагадав, що президент Європарламенту Мартін Шульц і прем'єр Микола Азаров домовилися направити спостерігачів на судовий процес у справі Тимошенко.

"Тому у випадку України немає необхідності для прийняття будь-яких нових заходів", - переконаний євродепутат.

"Кілька членів Європарламенту і лідерів в Європі дійсно можуть поставити під питання вибори, якщо пані Тимошенко не зможе приймати в них участь. Але я не говорив, що Європа не визнає ці вибори. Не було заяви, що Європейський Союз не визнає вибори", - уточнив Вігенін.

"Я просто сказав, що це питання є предметом стурбованості ряду депутатів Європарламенту і деяких лідерів в ЄС, і це варто брати до уваги. Звичайно, зараз, на початку червня, я не можу сказати, що Європейський Союз не визнає вибори. Я просто попередив, що це одне з питань, що викликає стурбованість", - підсумував депутат.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування