Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Консультант "Регіонів" відхрестився від їхньої стратегії

Понеділок, 9 липня 2012, 01:21

Консультант Партії регіонів із питань взаємодії зі ЗМІ Олексій Мустафін не був серед авторів документів, що визначають передвиборчу стратегію Партії регіонів. 

Про це він сказав у коментарі "Телекритиці", коментуючи документи, оприлюднені "Українською правдою", які окреслюють основні меседжі партії на час парламентської виборчої кампанії.

Ці документи, автентичність яких у прес-службі Партії регіонів не заперечили, свідчать, що головними темами майбутньої кампанії стануть соціальні ініціативи Віктора Януковича, успішне проведення Євро-2012 та мовна політика. 

"Моя робота – консультування Партії регіонів у відносинах зі ЗМІ. Передвиборчу стратегію Партія регіонів визначає сама, без моєї допомоги", - сказав Мустафін.

Давати оцінку обраній запропонованій партійними технологами стратегії та меседжам він не став, бо це некоректно.

Водночас, на прохання висловити особисту точку зору на ситуацію з ухваленням закону про засади державної мовної політики, Мустафін висловив свою позицію громадянина і журналіста, а не консультанта Партії регіонів. 

На його думку, в країні має існувати мовне законодавство, засади якого повинні визначати Конституція України і Європейська хартія регіональних мов або мов меншин.

"В Україні має бути комфортно всім громадянам, незалежно від їхнього походження і від мови, якою вони розмовляють. Відповідно, держава має гарантувати можливість вільного розвитку всіх мов, якими розмовляють громадяни України і діяти відповідно до Конституції і Європейської хартії, яку ратифікувала", - висловив свою думку Мустафін.

Однак, на його погляд, законопроект Колесніченка і Ківалова не вирішує мовної проблеми, тому що він "дуже неохайно складений, у ньому є багато речей, які суперечать одна одній, і він дозволяє багато двозначних тлумачень".

Щоб уникнути двозначностей доведеться або коригувати чинне законодавство, або ухвалювати додаткові закони, сказав Мустафін.

Проблема однак в тому, додав він, що альтернативних законопроектів із цього приводу жодна зі впливових політичних сил так і не запропонувала. 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування