Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт: Погромами в Криму намагаються дестабілізувати ситуацію

Понеділок, 3 грудня 2012, 12:30

Відповідальність за напад на самобудови  в Криму взяла партія Руська єдність.

Про це заявив лідер партії, депутат кримського парламенту Сергій Аксьонов, коментуючи погром у ніч на суботу поблизу селища Молодіжне у Криму.

За його словами, партійні активісти лише допомогли власникам земельних наділів "у нелегкій справі" знесення "незаконних будівель".

"Громадяни, деякі з яких є членами партії "Русское Единство", реалізовували своє право на ці ділянки згідно з рішенням суду. Вони запросили своїх родичів, сусідів, попросили допомогти однопартійців і мирно демонтували дані будівлі, розташовані на законно виділених їм ділянках", - сказав Аксьонов.

"Для охорони громадського порядку на заході були присутні козаки й представники правоохоронних органів ", - додав він Аксьонов.

Водночас кримський експерт, керівник Таврійського Інституту регіонального розвитку Андрій Клименко сказав Радіо Свобода, що замовників цих акцій слід шукати за межами "не лише Криму, але й, загалом, України".

"Жодна політична сила в Криму не здатна вночі (такого взагалі нікого не було в кримській історії) підняти сотню людей і вивести їх на руйнування будівель. Для цього потрібні немалі кошти, і таких грошей кримські політичні структури платити не звикли", – сказав експерт.

На його думку, за цим, "вірогідно, стоять іноземні спецслужби".

Він не виключає, що їхня мета – масштабна дестабілізація ситуації в Криму, а, можливо, й загалом у країні, і тому до розслідування інцидентів, напевно, має долучитися не лише міліція, а й СБУ.

Як відомо, у вихідні у Криму у ніч на суботу поблизу селища Молодіжне близько 100 молодих людей влаштували погром в більш ніж 100 будинках, самовільно збудованих кримськими татарами.

Крім того невідомі закидали пляшками з горючою сумішшю будівництво майбутньої Соборної мечеті в Сімферополі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування