Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суддя в справі Луценка зламала руку і не ходить на роботу

Середа, 6 лютого 2013, 10:59

Вищий спецсуд ніяк не розпочне розгляд справи Юрія Луценка, оскільки суддя знаходиться на лікарняному через зламану руку.

Про це розповіли джерела "Української правди".

Як відомо, адвокати Луценка подали касаційну скаргу ще в серпні.

У грудні адвокат Луценка Олексій Баганець навіть подав скаргу до Окружного адміністративного суду Києва на бездіяльність Вищого спеціалізованого суду, який протягом тривалого часу не призначає дати розгляду касації на вирок екс-міністру за посадовими злочинами. Але адмінсуд відмовився відкрити провадження.

Як з'ясувалося в грудні, причиною тривалої бездіяльності спецсуду було те, що суд не міг прийняти секретний том зі справи Луценка, бо в нього не було спеціального приміщення для ознайомлення з секретними томами справ.

Лише 19 жовтня СБУ надала дозвіл Вищому спецсуду на провадження діяльності, пов’язаної з держтаємницею.

Але тоді з'ясувалося, що немає допуску до держтаємниці в судді Тетяни Широян, яка отримала розподіл на цю справу.

31 жовтня суд знову звернувся до СБУ з проханням надати судді допуск. Служба безпеки задовольнила прохання 14 грудня.

Ще через 2 тижні, 28 грудня Печерський суд передав нарешті таємний том справи.

Але, як стало відомо "Українській правді", вже наступного дня суддя Широян взяла собі відпустку на 5 днів. Втім і після відпустки та новорічних свят суддя на роботу не вийшла. Широян потелефонувала на роботу і повідомила, що зламала собі ліву руку.

Тепер, як стверджують джерела "Української правди", суддя Широян час від часу телефонує на роботу, і питає, чи не перерозподілили ще справу на іншого суддю.

Ці дії судді викликають обурення в колег, які розповідають один одному, що за згоду розглядати справу Луценка Широян начебто отримала службову квартиру.  

"Українська правда" 25 січня звернулась до суду з запитом, коли суддя Широян пішла у відпустку та на лікарняний, а також , чи проводився повторний розподіл справ, та про інші деталі справи.

11 днів суд не відповідав, а після дзвінка з нагадуванням надіслав листа, що через великий обсяг інформації відповідь дасть лише після 20 лютого.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування