Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Представник держдепу: є українці, які не можуть прибути до США

П'ятниця, 1 березня 2013, 12:02

США може заборонити в'їзд до своєї країни українським посадовцям, причетним до грубих порушень прав людини, без прийняття нових законів.

Про це заявив другий заступник держсекретаря США з питань демократії, прав людини та праці Томас Мелія в інтерв’ю "Голосу Америки".

На прохання прокоментувати можливість введення санкцій щодо українських посадовців, задіяних у політичних переслідуваннях та порушеннях прав людини, американський посадовець пояснив, що уряд США використовує для цього існуючі закони.

"Наші існуючі закони дають нам можливість накладати візові обмеження для в’їзду до США на осіб, які ми вважаємо задіяні у грубих порушеннях прав людини чи інших злочинах. І ми це робимо. Є українці, які не можуть прибути до США. Я не бачу необхідності запроваджувати нові закони у цьому напрямку", - сказав Мелія.

"Ми шукаємо шляхи вирішення тих проблем, які затьмарюють наші відносини, і я сподіваюсь, українських уряд рухатиметься у цьому напрямку", - додав він.

Мелія зазначив, що політично вмотивовані переслідування представників попереднього уряду Юлії Тимошенко та Юрія Луценка значно захмарюють відносини України та США.

Як повідомлялося, наприкінці минулого року стало відомо про анулювання багаторазової п'ятирічної візи до США першому заступнику генпрокурора Ренату Кузьміну. На початку цього року Кузьмін також не зміг отримати візу для відвідування США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування