Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Яценюк попереджає владу про "список Власенка"

Середа, 6 березня 2013, 12:16

Позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка може стати підставою для прийняття "Закону Магнітського" щодо українських чиновників.

Про це заявив лідер "Батьківщини" Арсеній Яценюк на брифінгу після засідання суду.

"Якщо буде винесене незаконне рішення, то може з'явитися крім "списку Магнітського", "список Тимошенко", "список Власенка" проти тих посадовців, які порушували закон і права людини", - сказав він.

"Репресивна машина проти опозиції ніяк не може зупинитися. Юридично рішення вже мало бути винесено: відмовити у задоволенні позову голові Верховної ради", - сказав також Яценюк.

Фото Лесі Оробець
Фото Лесі Оробець

"Ми очікуємо політичну частину цього рішення, можливо Янукович схаменеться", - додав він.

"Я звернувся до суду: не бійтеся, Януковича скоро не буде, а ваші підписи залишаться, і вони стануть підставою для того, щоб судді, які порушували закон, були притягнуті до відповідальності", - сказав Яценюк.

"Якщо буде винесене незаконне рішення, ми звернемось до Європейського суду, і буде як по судді Волкову, і Власенко буде відновлений на посаді, а Макеєнко (голова регламентного комітету), спікер Рибак і судді понесуть за це відповідальність", - наголосив він.

Крім того, за словами Яценюка, якщо буде винесено рішення про позбавлення Власенка мандата, це означатиме, що "все що розповідав Янукович своїм партнерам у Брюсселі – маячня і брехня".

"Це означатиме, що ні в яку Європу він не збирається йти, а збирається йти в зовсім інше місце, де він нещодавно був. Від цього рішення залежить, чи рухатиметься Україна до Європейського союзу", - підсумував Яценюк.

"Список Магнітського" містить перелік російських чиновників, пов'язаних зі справою компанії "Hermitage Capital Management" та смерттю Сергія Магнітського, яким заборонено в'їзд до США та передбачено санкції економічного характеру.

 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування