Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єфремов пообіцяв потурбуватися, щоб опозиція не ображала його депутатів

Понеділок, 3 червня 2013, 14:29

У фракції Партії регіонів обіцяють запобігати образам опозиційних депутатів щодо членів провладних фракцій.

Про це у понеділок заявив лідер фракції ПР Олександр Єфремов на погоджувальній раді.

Він нагадав, що згідно з регламентом, депутатам забороняється заносити в сесійну залу та використовувати підчас пленарних засідань плакати, гасла та інші предмети, не пов'язані з законотворчою діяльністю.

"Але якщо народний депутат виголошує образливі слова на адресу іншого депутата або депутатської фракції чи групи, головуючий на пленарному засіданні попереджає про неприпустимість таких висловлювань, або припиняє його виступ", - сказав Єфремов.

"Я прошу вас, Володимир Васильович (Рибак -УП), якщо йдуть подібні образи на адресу інших депутатів припиняти такі виступи, тому ще це не має нічого спільного з парламентською діяльністю. Це просто ганебний факт нашого парламенту", - сказав нардеп.

Він також нагадав, що ображений депутат має право на репліку-відповідь

"Якщо це стосуватиметься наших депутатів, ми будемо просити кожного разу слова, і кожна образлива репліка в наш бік буде мати відповідне реагування", - заявив Єфремов.

У свою чергу на брифінгу пізніше Єфремов не відповів прямим чином на запитання, чи уважає він образливим слово "фашисти", і чи застосовуватиме він санкції до своїх депутатів, якій його вживають.

"Коли ми називаємо когось неофашистами, то ми під це пропонуємо відповідні аргументи", - вважає "регіонал".

Він запропонував почитати програму націонал-соціалістичної партії Німеччини, "якої дотримується сьогодні "Свобода".

"Ви багато знайдете там схожого, а якщо є схожа програма, то говорити про те, що це відповідає дійсності, ну, напевно, є під цим також певне підґрунтя", - відповів лідер фракції ПР.

Як відомо, підчас виступу представників партії "Свобода", паралментська більшість неодноразово скандувала слово "фашист". Відповідні звинувачення також звучали в адресу партії і від окремих політиків з трибуни парламенту.

у Верховній Раді зареєстрований законопроект, яким пропонується позбавляти депутатів права виступати з питань порядку денного, викладу та сприйняттю яких вони заважали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування