Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві призначили дату виборів нового мера

П'ятниця, 7 червня 2013, 11:57

Проведення прямих виборів мера Москви призначено на 8 вересня.

Рішення про це ухвалили депутати Московської міської думи на позачерговому засіданні, передає "Інтерфакс".

За проведення виборів проголосували 27 депутатів з 32 від "Єдиної Росії", проти - 2 з 3 депутатів від КПРФ.

Рішення Мосміськдуми має бути офіційно опубліковано протягом 5 днів. Висування кандидатів може початися наступного дня після оприлюднення рішення.

Кандидатами на посаду мера Москви можуть бути як делегати від партій, так і самовисуванці. Всі кандидати мають зібрати 6% підписів муніципальних депутатів, самовисуванці мають зібрати ще 1% підписів від загальної кількості муніципальних депутатів.

На висунення і збір підписів відводиться 30 днів. Після цього Мосміськвиборчком протягом 10 днів перевірить достовірність зібраних підписів і ухвалить рішення про реєстрацію або відмову в реєстрації кандидата.

На 8 вересня також призначено вибори губернатора Московської області.

Вибори столичного градоначальника відбудуться вперше за останні 10.

Президент РФ Володимир Путін прийняв відставку мера Москви Сергія Собяніна 5 червня. При цьому Путін висловив сподівання, що Собянін продовжить ефективну роботу.

Сергій Собянін був наділений повноваженнями мера Москви на 5 років 21 жовтня 2010 після відставки Юрія Лужкова.

Говорячи про свою відставку, Собянін зазначив, що повернення прямих виборів мера Москви є для міста "серйозним кроком вперед".

Про свій намір балотуватися на пост мера вже заявили представники лідер "Яблука" Сергій Мітрохін, опозиціонер Олексій Навальний, координатор "Лівого фронту" Сергій Удальцов, музикант Сергій "Павук" Троїцький, лідер "Альянсу зелених" Олег Мітволь.

Ймовірно, що Навальний і Удальцов не зможуть взяти участь у виборах через судові процеси, в яких вони проходять обвинуваченими. Наразі Удальцов перебуває під домашнім арештом у "болотній справі".

Колишній мер Москви Юрій Лужков не виключає своєї участі у виборах мера. За його словами, остаточного рішення він поки не прийняв і має намір визначитися до кінця поточного тижня.

У свою чергу голова Мосміськдуми Володимир Платонов зазначив, що законодавство дозволяє Лужкову балотуватися.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: