Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Європа розповіла, як саме треба виконати рішення суду по Луценку

П'ятниця, 7 червня 2013, 16:22

Для виконання рішення Європейського суду з прав людини у справі Юрія Луценка Україні необхідно вжити заходів загального характеру, щоб виконувати вимоги Конвенції з прав людини, статті якої були порушені.

Про це повідомили в Брюсселі в п'ятницю в Раді Європи, пише "Інтерфакс-Україна".

Таке рішення було прийнято Комітетом міністрів Ради Європи за результатами розгляду виконання Україною раніше прийнятого рішення ЄСПЛ щодо Луценка.

Засідання Комітету міністрів відбулося 4-6 червня в Страсбурзі. Рішення ЄСПЛ у справі Луценка набрало сили 19 листопада 2012 і стосувалося необгрунтованого досудового утримання під вартою.

У рішенні йдеться, що Комітет "із задоволенням нагадав, що Луценко був звільнений 7 квітня 2013".

Торкаючись виконання Україною рішення в частині ст.5 (право на свободу і безпеку) Конвенції з прав людини, Комітет міністрів відзначив, що стосовно заходів у цьому плані справа Луценка розглядається "в контексті іншої групи справ.

"Відносно порушення ст.18 (обмеження щодо використання обмеження права) у поєднанні зі ст.5 Комітет міністрів вважає, що, крім реформи Кримінально-процесуального кодексу, необхідні конкретні заходи загального характеру для того щоб забезпечити дотримання цієї вимоги Конвенції в українській системі правосуддя ", - йдеться в рішенні.

У зв'язку з цим, Комітет закликав українську владу в повній мірі використовувати програми співпраці з метою якнайшвидшої імплементації цих заходів.

Також комітет вважає за необхідне, щоб українська влада регулярно інформувала про просування в цій області.

За результатами розгляду справи Луценка Комітет запросив українську владу надати всю необхідну інформацію "для повної оцінки питання окремих заходів".

Як відомо, ЄСПЛ виніс рішення у справі Луценка 3 липня 2012, нарахувавши при цьому сім порушень конкретних статей Європейської конвенції з прав людини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування