Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол при ЄС: Рада відповідальна за подальшу лібералізацію віз із союзом

П'ятниця, 5 липня 2013, 10:50

Верховна Рада відповідальна за перехід до другої фази лібералізації візового режиму з Європейським Союзом.

Про це заявив представник України при ЄС, уповноважений України з питань зовнішньополітичних та інтеграційних процесів Костянтин Єлісєєв в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав, що зараз Україна перебуває на завершальній стадії першого етапу плану дій, Єлісєєв зазначив, що "для завершення законодавчої фази плану дій Верховній Раді залишається ухвалити низку законодавчих актів, що зробить можливим перехід до другої фази".

"Йдеться, передусім, про удосконалення законодавства у сфері боротьби з дискримінацією, а саме, про внесення змін до закону України "Про засади запобігання та протидії дискримінації в Україні", - зазначив він.

У цьому зв'язку представник України при ЄС висловив упевненість, що ухвалення цього законопроекту на одному з найближчих пленарних засідань парламенту зробило б можливим перехід України до другої фази плану дій на Вільнюському саміті Східного партнерства, який відбудеться 28-29 поточного року.

"У разі такого сценарію, звичайно, за умови подальшої ефективної імплементації схваленого в рамках Плану дій законодавства, ми могли б розраховувати на своєчасне впровадження безвізового режиму з ЄС", - упевнений Єлісєєв.

Український дипломат пояснив, що цей законопроект передбачає "цілу низку новел", які дозволять підняти законодавство України у цій сфері на якісно новий європейський рівень.

При цьому він констатував, що законопроект викликав "значний суспільний резонанс через його положення щодо заборони дискримінації за ознаками сексуальної орієнтації".

"Хотів би наголосити, що законопроект не передбачає ні одностатеві шлюби, ні можливість усиновлення дітей одностатевими парами, ні будь-які аналогічні положення, які не сприймаються в українському суспільстві", - уточнив він.

"Основна мета цього проекту закону - привести антидискримінаційне законодавство України у відповідність з Хартією ЄС про основоположні права і свобода, одне з положень якої - рівний доступ до роботи", - підсумував Єлісєєв.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
відеоЦієї ночі вибухи лунали у Бєлгородській та Курській областях
02:13
Пентагон "буквально перевертає небо і землю", щоб швидко доставити зброю в Україну
01:10
Центр дослідження енергетики: Україна використовує 12 ГВт електрогенерації, 8 з них просить у сусідів
00:15
оновлюєтьсяХарків під ракетним обстрілом: пролунали вибухи
00:10
У прокат вийшов байопік про письменників Розстріляного відродження "Будинок "Слово": огляд
23:40
Генштаб: На Харківщині тривають бої за населені пункти, які перебували в сірій зоні
23:28
Новини економіки 10 травня: найбільший в Україні центр протезування, 7 млрд на відбудову енергосистеми
23:16
фото"Можу три дні оговтуватися від зйомки". Як це – бути фотографкою пологів
23:04
Угорщина: Багаторічний план НАТО щодо України "може призвести до світової війни"
22:52
оновленоУ тимчасово окупованих Ровеньках на Луганщині повідомили про вибухи на нафтобазі
Усі новини...
Реклама: